Last news in Fakti

29 Септември, 2016 00:08 1 051 0

Атлетико удари Байерн, Селтик спря Сити

  • атлетико-
  • байерн-
  • сити-
  • барса-
  • шампионската лига

Барселона трябваше да обръща резултата в Мьонхенгладбах

Отборът на Атлетико (М) отново доказа, че е костелив орех. Вицешампионът от миналата година надигра с минималното 1:0 на своя "Висенте Калдерон" гостуващия Байерн (Мюнхен) в двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Единственият гол в мача бе дело на Яник Ферейра Караско в 35-ата минута, а шест минути преди края съотборникът му Антоан Гризман пропусна дузпа.

Това е първа загуба за гостите под ръководството новия им наставник Карло Анчелоти от общо девет официални срещи до момента.

В другата среща от групата Ростов и ПСВ Айндховен направиха 2:2, с което спечелиха първите си точки. Лидер в Атлети с 6 т., а Байерн има 3 т.

В следващия кръг на 19 октомври Атлетико гостува на Ростов, а Байерн приема ПСВ.

В друг любопитен двубой от кръга, Селтик спря победната серия на Манчестър Сити, праейки голово шоу - 3:3 с англичаните в двубой от група "С".

Преди срещата в Глазгоу "гражданите" бяха записали 10 поредни победи във всички турнири от началото на сезона. В дешният мач обаче те на три пъти се оказаха догонващи и ще трябвва да се задоволят с ремито.

Два гола за "детелините" заби Муса Дембеле - в 3-ата и 47-ата минута, а в 20-ата минута Рахим Стърлинг си вкара автогол. За англичаните попаденията реализираха Фернандиньо в 11-ата, Стърлинг в 29-ата и Нолито в 55-ата минута.

В 83-ата минута гостите можеха да измъкнат и победата, ако далечният удар на Фернандиньо бе с няколко сантиметра по-надолу. В крайна сметка обаче повече попадения не паднаха и двата тима поделиха по една точка.

Така Манчестър Сити с 4 точки остава на 2-ата позиция в групата, а Селтик вече има 1 спечелена точка и е 3-ти.

Отборът на Барселона също трябваше да се поизпоти, за да стигне до втората си поредна победа в група C. Каталунският гранд без голямата си звезда Лионел Меси спечели трудно с 2:1 при визитата си на Борусия (Мьонхенгладбах).

Торган Азар даде аванс на германците в 34-ата минута, но попадения на Арда Туран (65) и Жерард Пике (74) донесоха успеха на испанците.

Така след грешната стъпка на Манчестър Сити в Глазгоу, тимът на Луис Енрике излезе еднолично на първата позиция в групата.

След три седмици предстои големият сблъсък между Барса и Сити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА