Last news in Fakti

29 Септември, 2016 11:25 1 083 0

Гуардиола: Изживяхме психически шок

  • гуардиола-
  • манчестър сити-
  • селтик

"Винаги има какво да подобряваш, когато ти вкарат три гола", размишлява Пеп

Гуардиола: Изживяхме психически шок - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви след зрелищното равенството 3:3 срещу Селтик снощи, че той и неговият екип имат какво да подобряват, след като "гражданите" се оказаха догонващи цели три пъти. Така тяхната невероятна серия от 10 поредни победи във всички турнири приключи.

"Изиграхме фантастичен мач за зрителите. Реализирахме три попадения навън и не победихме. Също така допуснахме три гола, но създадохме три или четири повече чисти голови положения", заяви испанският специалист.

"Да се върнем три пъти в мача на този стадион срещу отбор, който е загубил само три от последните си 24 домакински мача е невероятно. Навярно това беше добър урок за нас колко важно е да започнеш мача добре. Не е лесно да се върнеш веднъж в мача, а си представете какво е когато ти се налага да го сториш три пъти."

"Практически ние изживяхме ментален шок в началото на двете полувремена. Получавахме голове след само две минути игра. През второто полувреме, като изключим първите десетина минути, ние играхме добре и създадохме положения."

"Селтик вкара три попадения, но не стигна до други възможности. Ние създадохме достатъчно положения, за да спечелим мача, но не успяхме. Сигурен съм, че моите играчи не са вярвали, че ще спечелим всички мачове до края на сезона, всичко е наред с резултата. Невъзможно е да побеждаваш постоянно. Дори и най-добрият в света не може да го стори."

"Това, което искам в Манчестър Сити е атмосферата на Селтик. Всеки клуб има своята история. Аз съм доволен от това, което имаме. Селтик има велика история в Европа и ние също искаме да изградим нашата."

"В евротурнирите е специално, защото отборите са толкова силни и атмосферата е невероятна. За нас този мач е добър урок за следващите двубои", завърши Гуардиола.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА