Last news in Fakti

1 Октомври, 2016 09:31 1 051 0

Селби победи О'Съливан в София

  • селби-
  • о'съливан-
  • снукър-
  • демонстративен мач

Следващият мач между двамата ще бъде в Пловдив

Селби победи О'Съливан в София - 1
Снимка: БТА/АР

Световният №1 Марк Селби спечели с 6:5 фрейма първия от двата двубоя срещу любимеца на публиката Рони О'Съливан на българска земя. Веселяка от Лестър поведе с 2:0 фрейма пред ентусиазираната публика в зала "Универсиада", сред която места бяха заели доста известни личности, след които бяха и капацитетите в баскетбола и футбола Тити Папазов и Вили Вуцов.

На почивката резултатът вече беше 3:1 за Селби. Рони О'Съливан обаче успя да изравни и дори да поведе с 5:4, след което инициативата отново премина у Селби, който спечели 11-ия фрейм с пълно разчистване за 135 точки, но с последния удар влезе и бялата топка и беше отсъден фаул. Зрителите видяха още два сенчъри брейка в петия и седмия фрейм - 133 от Рони О'Съливан и 105 на Селби. Според регламента всеки от играчите имаше само по 30 секунди за удар, което обаче не се оказа проблем пред Веселяка, въпреки първоначалните му очаквания, че съперникът му ще е фаворит.

Той получи красива купа от кмета на София Йорданка Фандъкова. Днес двамата ще премерят сили в зала "Колодрума" в Пловдив. Съдия отново ще бъде чаровната Михаела Таб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА