Last news in Fakti

2 Октомври, 2016 03:16 1 046 1

Венгер е най-пестеливият мениджър

  • венгер-
  • пестеливост-
  • мениджър-
  • англия-
  • арсенал

За 20 години начело на Арсенал, той е похарчил едва 687 милиона лири

Венгер е най-пестеливият мениджър - 1
Снимка: БТА/АР

Французинът Арсен Венгер отбелязва днес 20 години, откакто стана мениджър на лондонския Арсенал. Не са малко критиците на французина, които го упрекват, че "артилеристите" не са печелили титлата от 2004 г. насам, но като аргумент срещу стрелите им може да послужи фактът, че нито веднъж за тези две десетилетия Арсенал не е завършвал извън топ 4.

Постижението е забележително и с това, че Венгер се слави и като един от най-пестеливите мениджъри на Острова. За това си е имало и обективни причини. Покрай изграждането на новия стадион лондончани бяха свили разходите, но дори и след това французинът не развърза кесията. 

По изчисления на Би Би Си за 20 години начело на Арсенал Венгер  е похарчил 687 милиона лири за трансфери. Едва два пъти за този период той е давал повече от 60 милиона на сезон. Цифрите при основните конкуренти са в пъти повече. Челси е рекордьор по разходи с 1,396 милиарда лири, следван от Манчестър Сити с 1,266 милиарда, Манчестър Юнайтед - 1,144 млрд. и Ливърпул - 1,022 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 спец

    0 0 Отговор
    Венгер е голям спец и един от легендарните треньори в английския футбол. 20 години начело на топ отбор във висшата лига, постигнал много успехи, при това с доста по-малко пари от основните си конкуренти. Ей на това му се вика високо КПД, което всъщност е най-важния показател за дейността. Като се има предвид и че не е англичанин постижението му е наистина забележително.