6 Октомври, 2016 14:56 1 370 0

Във Франция: Бербатов е най-известният българин

  • бербатов-
  • класация-
  • българи-
  • франция-
  • българия

"Петлите" направиха класация на българите, играли във Франция

Във Франция: Бербатов е най-известният българин - 1
Снимка: БТА/АР

Френското онлайн спортно издание football365.fr подреди най-известните български футболисти, играли някога в местното първенство. На първо място логично е двукратният шампион на Англия с Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, който бе част от Монако преди малко повече от година. Материалът на спортната медия е написан специално преди предстоящата световна квалификация между Франция и България тази събота.

1. Димитър Бербатов - понастоящем най-известният български футболист, играл във Франция. Това донякъде е факт, защото Димитър игра по френските терени съвсем скоро, но от друга страна, той е носил екипите на клубове като Байер (Леверкузен), Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Българският нападател премина в Монако през януари 2014-а година и през първите си шест месеца в Княжеството той стана лидер на тима, изигра 12 мача, в които вкара шест гола и подаде за още четири. През следващия сезон Бербатов изигра 26 мача и отбеляза седем попадения. Нападателят напусна Монако през юни 2015-а, когато приключи договорът му.

2. Владимир Манчев - българският нападател се присъедини към Лил от ЦСКА през 2002-а година. Манчев, който по-късно игра още за Леванте, Валядолид и Селта Виго в Испания, остави много добри впечатления във Франция. През първия си сезон в Лига 1 той вкара седем гола в 35 мача, а през втория - 13 попадения в 30 срещи. Работата с топка в крака и усетът пред гола го направиха отличен футболист за френското първенство.

3. Йордан Лечков - Олимпик (Марсилия) го привлече през сезон 1996/1997, когато се завърна в елита. Лечков беше една от големите звезди за родния си национален тим при похода към четвъртото място на Световното първенство в САЩ през 1994-а година. Неговият дебют за Олимпик беше обнадеждаващ, но с течение на времето и той, и целият отбор тръгнаха надолу. Лечков напусна Олимпик тихомълком в края на сезона и подписа с турския Бешикташ.

4. Георги Иванов - нападателят не остави добри спомени за феновете на Рен. Той пристигна през 2002-а година с трансфер от Левски, но беше преотстъпен на друг клуб само година по-късно. Иванов така и не вкара гол в 15-те си мача с червено-черния екип, беше обявен от феновете за твърде бавен и подигравките към него не закъсняха. Престоят му във френското първенство беше катастрофален.

5. Емил Гъргоров - той попада в същата графа. Гъргоров пристигна в Страсбург с трансфер от ЦСКА през 2006-а година и игра първоначално във втора дивизия, а през следващия сезон беше част от отбора и в елита. В него обаче Гъргоров изигра само два мача, а през януари 2008-а беше върнат под наем в ЦСКА. След това Емил се завърна и остана в Страсбург до 2010-а, но не остави трайни впечатления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА