6 Октомври, 2016 18:58 1 671 2

Откриха причината за повредата в двигателя на Хамилтън

  • причина-
  • повреда-
  • хамилтън-
  • двигател-
  • формула 1

Проблемът е бил загубата на налягане в маслото

Откриха причината за повредата в двигателя на Хамилтън - 1
Снимка: БТА/АР

От Mercedes откриха причината за повредата в двигателя на Люис Хамилтън, предаде Autosport. Болидът на световния шампион във Формула 1 излезе извън строя в последното състезание за Гран При на Малайзия, което на практика го лиши от победата на пистата "Сепанг".

Механиците на отбора са установили, че повредата в двигателя на британеца е дошла, тъй като  имало загуба на налягане в маслото на машината. Двигателят гръмна 15 обиколки преди края на надпреварата, когато Хамилтън беше лидер и караше убедително по-бързо от съперниците си.

Най-печеливш от отпадането на световния шампион бе съотборникът му Нико Розберг, който завърши трети и увеличи преднината си пред него на върха в генералното класиране при пилотите.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 станишев

    0 0 Отговор
    Голяма работа, и моята вектра губи налягане и гори по литър масло на 1000км ама как сега, няма да се оплакваме я :)
  • 2 МоТо

    0 0 Отговор
    Мерцедес,измамници-всичко нагласиха да са напред с този двигател - време беше!Почти година по-рано от всички са знаели за новите правила и че тези скопени маторчета ще са на "мода".
    Рено-двигателите им за Формула1 са легенда отдавна !
    Свалям им шапка- Рено Спорт се завръща със сила !
    Догодина май пак ще сменят правилата за маторите,феновете по трибуните се оплакват- няма емоция-никакъв "рев" от тези електронни кубчета.