Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 09:28 880 0

Хубчев: Ще играят най-добрите

  • хубчев-
  • българия-
  • франция-
  • състав

"Мачът от 1993-та няма да окаже никакво влияние върху двубоя", заяви селекционерът

Хубчев: Ще играят най-добрите - 1
Снимка: БТА

Селекционерът на България Петър Хубчев обяви, че победата на трикольорите с 2:1 над Франция през 1993 година на "Парк де Пренс", която изхвърли петлите от Световното в САЩ 94, няма да окаже никакво влияние на днешния двубой между двата тима. Освен това специалистът е категоричен, че футболистите трябва да демонстрират по-мъжко поведение, придружено с повече борба. Хубчев поясни, че няма да прави и подмладяване заради самото подмладяване, а ще играят най-добрите - независимо на колко години са.

"Четири дни съм заедно с този отбор. Основната ми задача бе да разбера настроението вътре в отбора, взаимоотношенията между играчите. Трябва да съм голям наивник, за да мисля, че мога да променя нещо за четири дни. Франция е фаворит. Това, което видях поне в началото, ме кара да съм оптимист, че можем да бъдем още по-добър колектив, а оттам и по-добър отбор.

Не смятам, че мачът от 93-а има някакво отношение към днешния мач. Той е добър спомен за моето поколение, но и от българския, и от френския отбор има футболисти, които не са били родени и те не се интересуват от мача през 93-а", коментира Хубчев.

"Два са постовете, за които се колебая. Сигурен съм, че ще имам на 100 процента решение след тренировката", каза селекционерът, след което се върна към проблемите на отбора.

"Знаем, че от доста време българският отбор е критикуван - къде с право, къде без право. Нещото, което забелязах и ми дава оптимизъм, е, че в България - и фенове, и ръководители очакват по-мъжко поведение, повече борба.

След Франция и Швеция ще имаме повече време да разговаряме с тях, да се убедим дали е така. При нас се говори за подмладяване, за смяна на тези футболисти, които от дълго време играят заедно, но няма резултати. Ще подходя по по-различен начин. Няма да се съобразявам с футболистите дали са 15, 17 или 27-годишни. Ще търсим качеството, което е задължително за мачовете", допълни Петър Хубчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА