Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 10:57 961 0

Дешан: Не помня мача от 1993-та година

  • дешан-
  • българия-
  • франция-
  • квалификация

"Успехът днес е много важен", заяви френският селекционер

Дешан: Не помня мача от 1993-та година - 1
Снимка: БТА/АР

Селекционерът на френския национален отбор Дидие Дешан иска задължителна победа от "петлите" в квалификационния мач за Мондиал 2018 срещу България. На старта на квалификациите за световното първенство в Русия французите направиха разочароващо 0:0 като гости на Беларус през септември.

"В сравнение с равенството срещу Беларус играчите са в по-добро физическо състояние. От мача ни през септември до днес са минали още седем срещи, а футболистите са променени. В Беларус не можехме да се оплакваме от липсата на свежест и сила, създадохме доста положения през второто полувреме. Липсваше ни точност и ефективност, за да вземем три точки. Срещу България целта ни ще бъде да се подобрим в това отношение. Загубихме две точки и това е нещо, което не можем да променим. Ще трябва да наваксаме, пътят е дълъг. Има още девет мача."

"Точките срещу България са задължителни, защото сме домакините и се нуждаем от тях, ако искаме да се класираме. Разочаровани сме от първия мач в Беларус, но дори и да бяхме спечелили, пак щяхме да бъдем задължени да търсим победата и срещу България. Сега мислим само за този мач, след това ни предстои мач с Холандия. Победата е много важна", заяви Дешан на пресконференция.

Специалистът остана доволен от състоянието на тревата на "Стад дьо Франс". Дешан отмина въпрос за мача между Франция и България на 17 ноември 1993 година в Париж, спечелен от "трикольорите" с 2:1. "Мина много време, не помня почти нищо. Познавам настоящите играчи на България." На въпрос дали в атака за Франция ще играят Антоан Гризман и Кевин Гамейро, селекционерът на френския национален тим отговори: "Всички работят добре по време на тренировките. Имам достатъчно опции в нападение, ще реша."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА