7 Октомври, 2016 11:28 659 0

Хърватия се разправи с Косово

  • хърватия-
  • косово-
  • квалификация-
  • манджукич

Марио Манджукич се отчете с хеттрик за победата с 6:0

Хърватия се разправи с Косово - 1
Снимка: БТА/АР

Хърватия разгроми Косово с 6:0 във втория си мач от група "I" на световните квалификации и оглави Група "I". Хеттрик на Марио Манджукич и попадения на Матей Митрович, Иван Перишич и Никола донесоха убедителната победа за състава на Анте Чачич в първия домакински мач за Косово, който обаче се игра в албанския град Шкодра.

Манджукич откри още в 6-ата минута, след като при многоходова атака прехвърли вратаря. В 24-ата минута той удвои, след като засече с плонж центриране от левия фланг на Иван Перишич, а в 35-ата оформи хеттрика си след асистенция на Върсалко.

В 68-ата минута Матей Митрович беше оставен напълно непокрит на далечната греда и от няколко метра откри сметката си за националния отбор. В 85-ата Перишич финтира Ужкани и на празна врата вкара за 0:5. Точка на спора постави Никола Калинич в последните секунди.

В друг мач от групата Турция и Украйна завършиха 2:2 в Истанбул. Домакините наваксаха пасив от 2 гола, след като Андрий Ярмоленко (24) и Артьом Краветс (27) изведоха украинците напред. Туфан намали в продължението на първото полувреме, а равенството оформи Хакан Калханоглу в 81-ата минута от дузпа.

Хърватия е лидер в групата с 4 точки, колкото има и Исландия след драматичния обрат срещу Финландия. Косово е на дъното с 1 точка от два мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА