Last news in Fakti

8 Октомври, 2016 12:56 1 425 0

Димитров очаква Раонич с приповдигнато настроение

  • димитров-
  • раонич-
  • надал-
  • пекин-
  • 1/2-финал

Българският тенис първенец Григор Димитров ще се изправи в лют сблъсък срещу 6-ия в класацията на ATP Милош Раонич (Канада).

Битката между двамата е от 1/2-финалите на турнира в Пекин с награден фонд от 4,16 милиона долара. Той ще се проведе на централния корт в комплекса и е последен в програмата за събота.

Това означава, че най-вероятно Григор и Раонич ще излязат на корта между 16,00 и 16,30 часа наше време.

До този момент съпериците са изиграли три срещи помежду си като в две от тях хасковлията е излизал краен победител.

Другият 1/2-финал при мъжете противопоставя лидера в схемата Анди Мъри и коравия испаски тенисист Давид Ферер.

Припомняме, че през вчерашния ден Гришо постигна великолепна победа срещу Рафаел Надал на четвъртфиналите от надпреварата. 25-годишният българин спечели с 6:2, 6:4, след като доминираше през целия двубой и записа първи успех срещу носителя на 14 титли от Големия шлем.

"Много съм щастлив. Най-накрая постигнах победа над Рафа, сподели Григор веднага след срещата. - Той е един хората, които са били вдъхновение за мен през годините. От всеки мач с него мога да науча нещо, дори от днешния. Страшно много го уважавам. В същото време съм горд от резултата днес. Бях концентриран през целия мач. Доволен съм от физическото си състояние, имайки предвид, че изиграх няколко мача над 2 часа."

"Играл съм срещу Рафа няколко мача и доста пъти бях близо до победа, но в решителните моменти сякаш се парализирах. Винаги нещо ставаше и губех. Този път изиграх перфектен мач. Ако искам да стигна върха, трябва да побеждавам редовно точно тези съперници всяка седмица. Важното е да остана концентриран върху това, което ми предстои", каза още най-добрият български тенисист.

Димитров коментира началото на мача, който стартира с пет поредни пробива. "Сервирах добре като цяло, но при хвърлянето на топката имах някои проблеми. Ако не сервираш добре срещу него, нямаш шанс. В  същото време четях играта добре, ударите ми влизаха, когато трябваше. Като цяло играх агресивно, но контролирах разиграванията, чувствах се добре от основната линия", каза още Григор.

Надал от своя страна не скри голямото си разочарование от отпадането, но призна собственитe си грешки и превъзходството на опонета си в мача.

"Изиграх лош мач в много аспекти, започна коментара си 30-годишният испанец, който бе поставен под номер 2 в схемата на надпреварата. - Григор игра много по-добре от мен и заслужено спечели. От моя гледна точка - не може да направя два пробив и да загубя първия сет с 2:6. Когато това се случи, нещо върви зле, нали така? При два пробива се предполага, че имаш голям шанс да спечелиш сета.

Във втората част започнах отново с допускане на пробив - това беше истинско бедствие. Да загубя пет поредни свои сервиса е нещо, което не може да се случва в мачове като този, особено ако искам да спечеля. Съвсем простичко е. Борих се до последната топка, но да се изправиш срещу подобен резултат и срещу лошото си психологическо състоение заради постоянните проблеми със сервиса, е тежко. Изпаднеш ли в такова положение, нямаш друга възможност, освен да насочиш поглед към следващия турнир. С такава игра просто не заслужаваш да печелиш в този", заключи самокритично Рафа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА