10 Октомври, 2016 05:15 1 166 0

Пеп: В самото начало Кройф не ме хареса

  • гуардиола-
  • кройф-
  • автобиографична книга

"Беше по-бавен от баба ми", развикал се треньорът по адрес на 18-годишния халф

В първите си дни в представителния тим на Барселона Джосеп Гуардиола е останал с впечатление, че не се е радвал на големи симпатии от страна на Йохан Кройф.

"Беше по-бавен от баба ми", развикал се треньорът по адрес на 18-годишния халф при неофициалния му дебют в контрола. Това четем в автобиографичната книга на Кройф, която излезе преди дни.

Сега Пеп допълни историята. "Чувствах се зле, защото това беше първият ми мач. След това през лятото имахме проверка срещу третодивизионния Баньолес. Поисках от Кройф да вляза след почивката, но той каза "не". Просто така. Аз седнах и си мислех "Край, никога повече няма да играя за първия отбор."

Това обаче не е така и с времето Гуардиола печели доверието на наставника, който дори убеждава ръководството да не го продава. "Тогава не разбирах нещата, но това беше начинът на действие от негова страна. Кройф изискваше много, но когато веднъж попаднеше в представителния отбор, той започваше да те защитава по изключителен начин. Той щеше те бута и бута напред, а след това щеше се грижи за теб. Той беше майстор в това да се справя с футболистите си", допълва Пеп.

Холандецът осигури официален дебют на Гуардиола през декември 1990 г., малко преди той да навърши 20 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА