9 Октомври, 2016 11:56 865 0

Рони О'Силиван отвя Нийл Робъртсън

  • о'съливан-
  • робъртсън-
  • тръмп-
  • снукър

Ракетата ще се изправи срещу Джъд Тръмп във финала

Рони О'Силиван отвя Нийл Робъртсън - 1
Снимка: БТА/АР

При оформянето на полуфиналните двойки на новия ранкинг турнир European Masters в Букурещ всички очакваха големи битки и оспорвани двубои. След безпроблемната победа на Джъд Тръмп с 6:2 фрейма срещу настоящия номер 1 в света и носител на короната от "Крусибъл" Марк Селби, Рони О'Съливан отвя с 6:0 части Нийл Робъртсън в другия полуфинал. До този момент в съперничеството на Ракетата и австралиеца нямаше подобен резултат на нула в такъв формат на сблъсъка. 

Петкратният световен шампион бе безапелационен тази вечер. Рони откри сметката си със сенчъри от 118 точки за 1:0, а след това добави и още 79 точки за аванс от 2:0. В третата партия Гения от Чигуел записа серия от 46 точки, но предаде инициативата на австралийския си съперник. Робъртсън обаче не се възползва и след "кик" бе принуден отново да седне на стола си. О'Съливан разчисти цветните и поведе с 3:0. Преди кратката почивка в мача 10-ият в света англичанин блесна с 92 точки за 4:0.

След паузата ситуацията около зеленото сукно не се промени особено. О'Съливан реализира брейкове от 63 и 96 точки за победата с 6:0 фрейма. В последните две партии 7-ият в света Робъртсън записа срещу името си само 1 точка. 

Това бе 19-и сблъсък между Рони и Машината от Мелбърн, като англичанинът вече има 12 успеха. Робъртсън е излизал победител в 6 случая, а двамата имат и едно равенство в групите на Висшата лига през 2009 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА