9 Октомври, 2016 15:00, обновена 9 Октомври, 2016 16:46 2 875 0

Анди Мъри отново препъна Григор Димитров

  • димитров-
  • мъри-
  • титла-
  • тенис

Българинът загуби финала в Пекин с 4:6; 6:7

Анди Мъри отново препъна Григор Димитров - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров не успя да спечели трофея от турнира в Пекин, след като на финала загуби от британеца и свой добър приятел Анди Мъри с 4:6, 6:7(2).

Това бе трети мач за двамата през тази календарна година и трета победа за британеца, на който в последно време му върви срещу нашето момче. Двамата имат вече 11 двубоя помежду си, а статистиката показва превъзходство на Анди с 8 победи и 3 загуби.

Трофеят е пети за Анди през сезона, след като по-рано през кампанията той спечели титлите в Куинс, Уимбълдън и Рим, както и трофея от Игрите в Рио, макар че за него не се дават точки, за ранглистата.

Освен това Анди за пръв път от 2014 година триумфира на азиатска земя, след като тогава спечели турнира в Шънджън, който също бе на твърда настилка.

Финалът пък е трети за Григор през този сезон и трети загубен. Българинът няма спечелена титла от 2014 година. Като цяло световният номер 2 показа по-добър тенис в този мач и заслужено спечели.

Първи сет

Първият сет започна лошо за Григор Димитров и българинът позволи на Мъри да му поведе с 40:0 в първия гейм, след което беше пробит. Последваха няколко гейма, в които всеки спечели сервисите си, а при 3:2 в полза на Мъри, Гришо можеше да го пробие. Димитров поведе с 40:30, до допусна две поредни точки за съперника за 4:2. Гришо спаси два брейкбола в следващия гейм, в който сервираше, но остана в битката и доведе резултата до 4:3 в полза на съперника. Мъри сервира за победа в сета при 5:4 и я постигна с 6:4.

Втори сет

Вторият сет отново започна с колебание за Димитров, който, макар да се спаси от пробив в третия гейм, допусна такъв за 3:2 за Мъри в петия. Шотландецът затвърди постигнатото и дръпна с 4:2, но Димитров запази интригата в сета и в мача, след като взе сервиса си за 4:3. Мъри стигна на крачка от победата с 5:3 при свой сервис, но Гришо отложи радостта му с победа в гейма за 5:4, след което го проби за 5:5. Добрата игра на българина продължи за 6:5 с гейм на нула, но Мъри стигна до тайбрек.

Шотландецът взе аванс за 4:1 след грешки на Димитров, който не взе точка след свой сервис, за да спечели мача с 6:2 в тайбрека.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА