Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 21:52 1 176 0

Ардино със световен шампион

  • ардино-
  • канадска борба-
  • шампион-
  • свят

Емилия Стоянова за втори път с титла по канадска борба за хора с увреждания

Ардино със световен шампион - 1

Гюнер Шюкри

Ардинчанката Емилия Стоянова спечели световните титли на лява и дясна ръка в категория над 70 кг. на 38-то Световно първенство по канадска борба за хора с увреждания в Благоевград. Във финалната срещa в дивизия „Хора със зрителни увреждания” Емилия Стоянова надигра националката Маргарита Иванова. В тазгодишната надпревара на турнира участваха над 1300 състезатели от 52 държави.

Ардино със световен шампион

„След три години отново съм световен шампион. Чувството е неописуемо. Въпреки, че напредвам с възрастта си се чувствам в отлична форма. Желанието ми е един ден да стана и олимпийска шампионка”, заяви състезателят и председател на Спортно- туристически клуб за хора със сензорни увреждания (СТКХСУ) „Родопи“ в Кърджали. 

За първи път на световното първенство в Благоевград участва и дъщерята на Емилия Стоянова – Светла. Тя взе участие в надпреварата при юношите до 18 години и се класира на четвърто място.

„Останах леко разочарована, тъй като не успях да влезна в челната тройка. Имам пропуски при игра на каишка и това ми изигра лоша шега. В бъдеще ще засиля тренировките и вярвам,че в следващото световно първенство ще бъда в много добра форма и ще покажа класа в играта си”, заяви младата спортистка.

Председателят на (СТКХСУ) „Родопи“ Емилия Стоянова съобщи още, че е доволна от представянето на нейните спортисти. Бранислав Петков от Ардино в дивизия „Хора със зрителни увреждания” се е класирал на трето място на лява ръка в категория до 80 кг., а крумовградчанинът Метин Дикмеосман е спечелил сребърен медал на лява ръка в категория до 100 кг. и бронзов на дясна. Алпай Ибрям от Черноочене в дивизия „Хора с увредени крайници” е останал извън класацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА