Last news in Fakti

11 Октомври, 2016 00:30 1 387 0

Франция пречупи Холандия

  • франция-
  • холандия-
  • люксембург

Десет от Люксембург с нов подвиг в световните квалификации

Отборът на Франция постигна ценен успех над Холандия с 1:0 като гост в голямото дерби от група "А" на световните квалификации за Мондиал 2018. 

В герой за "петлите" се превърна Пол Погба, който реализира единственото попадение в двубоя в 30-ата минута с удар отдалеч.

Така финалиста от Евро 2016 постигнаха втората си поредна победа в групата след като преди това разгроми с 4:1 България и вече оглавява временното класиране със 7 точки, колкото имат и шведите.

В същото време, считаният за тотален аутсайдер в групата - Люксембург, отново доказа, че да го подценяваш чак толкова е една голяма грешка.

След като вкара три попадения и загуби нещастно от България в първия си мач и само преди няколко дни отстъпи с минималното 0:1 пред Швеция, днес тимът от Херцогството взе точка след 1:1 при визитата си на Беларус.

Това бе повече от подвиг, тъй като гостите играха с човек по-малко през цялото второ полувреме, след втори жълт картон на Дирк Карлсон, получен в 44-ата минута на срещата.

Численото превъзходство позволи на Беларус да открие резултата 10 минути преди края с гола на Павел Савитский, но бившият играч на ЦСКА Аурелиен Йоахим изравни в 85-ата след отлично изпълнение на пряк свободен удар.

Така Люксембург регистрира първата си точка в кампанията, докато Беларус вече е с две.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА