Last news in Fakti

13 Октомври, 2016 20:02 1 058 0

Фаворитите се сринаха в Шанхай

  • фаворитите-
  • шанхай-
  • сринаха

Раонич, Монфос и Вавринка аут, Цонга се измъчи срещу германски талант

Турнирът по тенис в Шанхай се оказа истинско премеждие за част от считаните за фаворити състезатели. Григор Димитров неочаквано отстъпи пред Вашек Поспишил вчера, но това далеч не бе най-шокиращият резултат.

В днешния ден на надпреварата от сериите "Мастърс" с награден фонд 5,45 милиона долара още няколко от сериозните имена бяха елиминирани.

Номер 11 в схемата Гофен удари шестия поставен Гаел Монфис (Франция) с 4:6, 6:4, 6:2. Монфис пропиля преднина от сет и 4:1 гейма във втория и допусна болезнен обрат.

Американецът Джак Сок пък спаси два мачбола и елиминира номер 5 в схемата Милош Раонич (Канада) с 0:6, 6:4, 7:6(8) за 1:53 час.

Раонич пласира 14 аса, но не успя да затвори срещата при 7:6 и при 8:7 точки в тайбрека и отпадна.

На четвъртфиналите Сок ще играе срещу французина Жил Симон, който се справи с шампиона от Откритото първенство на САЩ и номер 3 в схемата Стан Вавринка (Швейцария) с 6:4, 6:4.

Миналогодишният финалист Жо-Вилфред Цонга от Франция все пак се добра до труден, но сладък успех срещу 19-годишния Александър Зверев (Германия) с 6:7(4), 6:2, 7:5 за 2:26 часа.

Цонга остави за статистиката 11 аса и навакса пасив от 1:4 гейма в решаващия трети сет. За място на полуфиналите той ще срещне номер 15 Роберто Баутиста Агут (Испания), който надигра с 6:3, 6:3  Виктор Троицки.

Новак Джокович и Анди Мъри също остават в битката за трофея в китайския град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА