Last news in Fakti

14 Октомври, 2016 12:58 930 1

ФИФА променя формата на световното първенство

  • фифа-
  • световно първенство-
  • формат-
  • отбори-
  • инфантино

"Имаме добрия пример от УЕФА", заяви Джани Инфантино

ФИФА променя формата на световното първенство - 1
Снимка: БТА/АР

Решението за евентуалното увеличаване на участващите отбори от 32 на 48 на Световните първенства по футбол ще бъде взето през януари следващата година. Това съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино.

"Изпълкомът на ФИФА прие позитивно предложението за увеличаването на броя на участниците на Световните първенства. Имаме добрия пример от УЕФА, който разшири до 24 финалистите на Европейските шампионати. Дали ще бъдат 40 или 48, това ще се определи през януари", каза Инфантино.

През миналата седмица президентът на ФИФА предложи формат с 48 тима, като 16 от тях влизат директно на финалите, а 32 формират двойки в плейофи, като 16-е победителите от тях продължават в груповата фаза от общо 32 отбора, както е и в момента.

"Не сме гласували, а само обсъждахме идеята. Необходимо е да намерим формат, който устройва всички континентални федерации. Не мисля, че с увеличаването на отборите ще се загуби качеството. На последното Световно първенство Италия и Англия не успяха да преминат групите. Футболът се развива, нивото се покачва и трябва да отговорим на това движение. Смятам, че при увеличаване на участниците и с фаза на плейофите само ще се увеличи и конкурентоспособността", каза още Инфантино.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    0 0 Отговор
    Най добре на финалите да има 48 групи по 4 отбора, така континенталните федерации ще са доволни, а и нашите цървули може да се класират.