19 Октомври, 2016 21:40, обновена 19 Октомври, 2016 23:50 4 332 2

Арсенал писа "отличен" на Лудогорец

  • арсенал-
  • лудогорец-
  • шампионската лига

Месут Йозил се развихри с 3 гола през втората част

Арсенал прие Лудогорец в сблъсък от третия кръг в груповата фаза на Шампионската лига и разби българския шампион с 6:0 след попадения на Алексис Санчес Тио Уолкът, Алекс Чембърлейн и хеттрик на Йозил.

Срещата започна с много силен натиск на домакините, които след няколко опасни атаки откриха резултата в 12-ата минута. Алексис Санчес получи извеждащ пас, финтира хвърлилият се на шпагат Козмин Моци и с много красив диагонален прехвърлящ удар матира Владислав Стоянов.

В 45-ата минута мощен удар на Тио Уолкът от двайсетина метра направи Владо Стоянов безпомощен за втори път.

През втората част нещата на терена не се промениха особено и лондончани бяха тотален господар на терена.

Още след подновяването на играта Гибс центрира остро в наказателното поле, Санчес не успя да играе с топката, но тя стигна до Чембърлейн, който от точката на дузпата се разписа в десния ъгъл за 3:0.

След това в светлината на прожекторите попадна Месут Йозил. Германският национал избухна, забивайки хеттрик и правейки загубата на "орлите" още по-срамна.

В 56-ата минута започна шоуто на халфа. Той вкара за 4:0. В 83-ата минута Йозил реализира второто си попадение в срещата. Лукас Перес центрира към свободния Йозил, който от упор преодоля Стоянов.

Това обаче не бе краят Йозил оформи своя хеттрик и довърши Лудогорец 3 минути преди края. Лукас Перес намери национала на Германия с хубав пас и той от от воле не сгреши, изпращайки коженото кълбо в близкия ъгъл на Стоянов.

Така Арсенал писа "отличен" на българския шампион и комфортно оглави група "А".

 

Срещата по минути:

3' Лудогорец можеше изненадващо да нанесе своя удар още във втората минута. Бърза "зелена" атака намери Джонатан Кафу в наказателното поле на Арсенал. Бразилецът моментално опита подаване към съотборник, но на точното място беше Коклен, който прекъсна възможната голова комбинация.

5' Месут Йозил отправя първи удар към Владо Стоянов, но слаб, в ръцете на стража.

12' ГООООООЛ! Алексис Санчес бе намерен на ръба на засадата, напредна отляво, финтира Моци и прехвърли по невероятен начин Владо Стоянов, пращайки топката в далечния ъгъл


Alexis Sanchez Goal HD - Arsenal 1-0 Ludogorets... by HoFoot

19' Удар от малък ъгъл на Върджил Мисиджан, но Оспина внимаваше и спаси без проблем

24' Кафу бе изведен на много чиста позиция, преодоля Оспина, но не успя да прати топката в мрежата му от малък ъгъл.

27' Шут на Месут Йозил извън наказателното поле, шутът му е блокиран от Паломино.

29' Шкодран Мустафи върна прекалено слабо към Оспина и това без малко да се превърне в отличен шанс за Мисиджан. Вура обаче се оказа секунда по-бавен от колумбийския страж, който успя да изчисти коженото кълбо малко преди звездата на Лудогорец да отправи изстрел.

30' В ответната атака Чембърлейн не успя да намери Уолкът с успореден пас на празна врата!

32' Тио Уолкът отправя мощен удар от десетина метра, Владо Стоянов отразява в корнер.

35' Нова възможност за Лудогорец, завършва с удар на Вандерсон, който среща дясната греда.

39' Слаб удар на Анисе не представляваше проблем за вратаря на домакините.

42' ГОООООЛ! Мощен удар на Тио Уолкът от двайсетина метра направи Владо Стоянов безпомощен за втори път.

 


2-0 Theo Walcott Goal HD - Arsenal 2-0... by golgolgol1

44' Владо Стоянов избива тежък удар с глава на Алексис Санчес.

45' Полувреме: Арсенал има аванс от 2 гола на почивката срещу Лудогорец.

46' Втората част започва с начален удар за българите.

47' ГОООООЛ! Кошмарен старт за Лудогорец след подновяването на играта. Гибс центрира остро в наказателното поле, Санчес не успя да играе с топката, но тя стигна до Чембърлейн, който от точката на дузпата се разписа в десния ъгъл.

 


%////#% by golgolgol1

50' Удар на Кафу прелита далеч над противниковата врата.

56' ГОООООЛ! Йозил прави резултата 4:0.


Mesut Ozil by fotlive

57' Първа смяна за Арсенал: Мохамед Елней заменя САнти Касорла.

62' Втора смяна за домакините от Лондон: Тио Уолкът отстъпва мястото си за сметка на Лукас Перес.

67'  Алексис Санчес направи пореден пробив в наказателното поле на Лудогорец и след сблъсък с Паломино поиска фаул, но дузпа така и не бе отсъдена от главния арбитър.

68' Удар от воле на Чембърлейн, но Владо Стоянов се намеси страхотно с прекрасен рефлекс

69' Клаудиу Кешеру се появява на мястото на Върджил Мисиджан.

72' Остро подаване на Чембърлейн, но Лукас Перес не успя да прати топката във вратата.

74' Алекс Иуоби заменя Алексис Санчес.

80' Вандерсон отстъпва мястото си на Джоди Лукоки

83'  ГОООООЛ! Месут Йозил реализира второто си попадение в срещата. Лукас Перес центрира към свободния Йозил, който от упор преодоля Стоянов.


5-0 Mesut Özil Goal 19.10.2016 HD by golgolgol1

87' ГООООООЛ! Йозил оформи своя хеттрик и довърши Лудогорец. Лукас Перес намери национала на Германия с хубав пас и той от от воле не сгреши, изпращайки коженото кълбо в близкия ъгъл на Стоянов.


///// by HoFoot

Край на мача. Арсенал разгроми Лудогорец с 6:0 и оглави класирането в групата.

Преди срещата:

До момента Арсенал никога не е срещал български тим в европейските клубни турнири, докато Лудогорец вече игра в свубой от същата фаза на надпреварата през 2014-та срещу Ливърпул. Родните първенци загубиха като гост с 1:2 и се добраха до реми в София след паметно 2:2.

Арсенал и ПСЖ са лидери в групата с по 4 точки, а Лудогорец и Базел заемат останалите места с по 1 точка. Другият двубой в "А" група - ПСЖ приема Базел.

"Топчиите" се намират в страхотна форма и настигнаха Манчестър Сити на върха във Висшата лига. Въпреки това мениджърът на лондончани Арсен Венгер подходи с уважение към тазвечершния си съперник и предупреди, че няма да подценява Лудогорец.

"Много силен отбор. Натрупаха известен опит и ги гледах срещу Базел - представиха се на високо ниво", каза вчера френският специалист.

"Емиратс" се очаква да бъде почти пълен за днешната среща. "Орлите" ще бъдат подкрепяни от близо 3000 български запалянковци, което ще е абсолютен рекорд за родните стандарти. На трибуните ще бъде и местният фенклуб на шампионите - "Лондонгорец".

Лудогорец също играе стабилно в мачовете си, спечелвайки осем от последните си дванайсет срещи, като в тях загуби само един път.

Разградчани загряха за важния сблъсък с успех с 3:1 при визитата си на Пирин. Георги Дерменджиев и днес няма да изневери на традиционния си стил и ще заложи на познат стартов състав. В предни позиции отново цялото внимание ще бъде насочено към Джонатан Кафу, за който се смята, че е сред трансферните цели на английския шампион Лестър.

Главен арбитър на срещата е Артур Диаш от Португалия, който е пълен дебютант в турнира. Негови помощници ще бъдат Руй Таварес и Пауло Соарес .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 домус

    0 0 Отговор
    Голямо порене пада!
  • 2 ддд

    0 0 Отговор
    няма как те ония 10 пъти по скъпи
    как кола за 1000 лева ще се мери с кола
    за 10 000 ?
    поклон щом са там
    друг бг отбор скоро няма да видим