Last news in Fakti

23 Октомври, 2016 19:25 800 0

Славия се развихри срещу Пирин

  • славия-
  • домовчийски-
  • пирин-
  • сердеров

Белите с 3:1 над "орлетата"

Славия се развихри срещу Пирин - 1
Снимка: БТА

Двубоят започна с лек натиск за домакините. Още в 10-ата минута Николай Димитров изпълни много добър пряк свободен удар, но кълбото срещна горната греда. 180 секунди по-късно "орлетата" също бяха близо до първия гол в мача. Даниел Младенов не успя да се възползва от груба грешка на Омар Абуд. Ударът му мина над вратата.

В 20-ата минута "белите" бяха близо до попадение. Владимир Семерджиев стреля от дистанция, но Красимир Костов се намеси отлично и запази резултата 0:0. Владислав Златинов пробва много красиво изпълнение, след като играчите на Пирин изнесоха играта в половината на домакините и натиснаха, но шутът на опитния стрелец мина встрани от целта.

В 32-ата минута Николай Димитров отново опита късмета си, но ударът му не затрудни стража на младежкия национален отбор. Това бе и последната любопитна ситуация за първата част.

Второто полувреме стартира с натиск на играчите на Александър Тарханов. В 54-ата минута Николай Димитров се опита да ознаменува добрата си игра с гол, но шутът му не намери целта. Логичното се случи в 59-ата минута, когато след центриране на Иван Минчев, нападателят Валери Домовчийски заби първия си гол с екипа на Славия в Първа лига. В 63-ата минута Иван Минчев проби отляво и намери на празна врата Домо, който вкара едно от най-лесните попадения в кариерата си.

В 72-ата минута резервата Георги Йомов асистира чудесно на Сердер Сердеров, който заби четвъртия си гол в първенството. Пет минути по-късно Дани Младенов препарира Георги Петков и направи резултата 3:1 на стадион "Васил Левски". В последните секунди Йомов бе близо до гол във вратата на Костов, но само добрата работа на бранителите, лиши таланта от гол в срещата. Това бе и последната ситуация в сблъсъка.

В следващия кръг Славия гостува на Локомотив (ГО), а футболистите на Стефан Генов приемат Верея (Стара Загора).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА