1 Декември, 2016 23:11 735 0

Засега няма да свалят наказанието на руските атлети

  • руските атлети-
  • wada-
  • три критерия

УАДА очерта три критерия, които трябва да бъдат изпълнени, за да бъде вдигната санкцията

Наказанието на руските атлети да не участват в международни състезания остава в сила, потвърдиха от Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF).

Руските атлети бяха отстранени от международните изяви под егидата на IAAF след доклад на независима комисия на Световната антидопингова агенция (УАДА), в който беше описано, че спортистите са използвали забранени стимуланти със знанието и финансовата подкрепа на държавата.

Ръководителят на комисията, която следи напредъка на Русия в борбата с допинга - Руне Андерсън обяви, че наказанието на Русия от атлетически състезания няма да бъде вдигнато преди февруари 2017 г.

Андерсън очерта три критерия, които трябва да бъдат изпълнени, за да бъде вдигната забраната:

- Руската федерация по лека атлетика трябва да се синхронизира напълно с УАДА и правилата за борба с допинга на IAAF.

- IAAF и Руската антидопингова агенция (в момента не отговаря на изискванията) да могат да провеждат своите антидопингови програми в Русия, по-специално допинг тестове, ефективно и без смущения.

-Реинтеграция на руските атлети в международни състезания няма да застрашава целостта на тези състезания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА