Last news in Fakti

23 Януари, 2017 23:41 654 0

Алжир е аут от турнира за Купата на Африка

  • алжир-
  • сенегал-
  • купата на африка

Тунис продължава напред след като надделя в головото шоу срещу Зимбабве

Отборът на Алжир бе считан за един от фаворитите в турнира за Купата на африканските нации. Сега обаче алжирците трябва да напуснат надпреварата без дори да са записали и един успех в груповата фаза.

В „Африканското Класико” тимът направи 2:2 срещу резервите на Сенегал в последния си мач и се разделя безславно с турнира.

Във Франсвил алжирците поведоха рано, още в 10-ата минута с гол на Ислам Слимани, който засече от воле точно центриране на Софиан Хани. .

В края на първата част обаче Манди изчисти лошо центрирането на Сар и Папакули Доп от дъгата на наказателното поле се разписа, след като топката премина през куп защитници, за да изравни резултата в 44-ата минута на срещата.

В 51-ата минута Риад Марез блесна с пробив и прецизно центриране на втора греда за съотборника си в Лестър Слимани, който укроти на гърди и прехвърли вратаря за 2:1.

Веднага след изпълнението на началния удар обаче нападателят на Фенербахче Муса Соу стреля и от 20-ина метра при отбита топка изравни, оформяйки и крайното 2:2.

Дори и да беше победил днес, алжирският тим обаче нямаше да се класира напред, защото по същото време Тунис разгроми аутсайдера Зимбабве с 4:2 и продължава уверено към четвъртфиналите.

В 10-ата минута Слити стреля през куп от играчи от границата на наказателното поле, откривайки резултата. В 22-ата минута след страхотно двойно подаване Мсакни бе изведен на скорост в пеналта и удвои преднината на своя тим.

В 36-ата минута резултатът стана класически, когато Хениси получи извеждащ пас, изпревари персоналния си пазач и с шпагат засече топката във вратата.

В 42-ата минута играчите на Зимбабве за кратко върнаха интригата. Мусона получи пас в наказателното поле и показа блестяща техника, за да елиминира няколко защитници, след което с удар в далечния ъгъл намали на 3:1.

В самия край на полувремето обаче тунизийците получиха дузпа и Уайиб Хазри бе точен от бялата точка за 4:1.

През втората част Зимбабве дори успя да върне и още един гол. В 58-ата минута след хубава контраатака Ндоро получи на скорост и технично оформи крайното 4:2.

Така двата мача тази вечер с общо 10-те гола, които паднаха в тях, донесоха и най-резултатния ден от началото на турнира, който досега е доста слаб като резултатност.

Водачът в групата Сенегал завършва със 7 точки без загуба, Тунис остана втори с 6 т. , Алжир и Зимбабве отпадат съответно с по две и една.

Сенегалци ги чака четвъртфинален сблъсък срещу Камерун в събота, а Тунис ще срещне Буркина Фасо в битката от топ 8 на най-добрите отбори на "Черния континент".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА