Last news in Fakti

4 Април, 2019 15:57 1 614 3

Рали Дакар се мести в Саудитска Арабия

  • саудитска арабия-
  • преместване-
  • състезание-
  • рали дакар

През следващите пет години състезанието ще се провежда в Близкия Изток

Рали Дакар се мести в Саудитска Арабия - 1
Снимка: БГНЕС

Рали маратонът Дакар напуска Южна Америка и ще започне нова ера в Близкия Изток от 2020 г. Легендарното състезание ще се провежда в Саудитска Арабия в следващите пет години.

Оригиналният домакин на рали Дакар бе Африка, но заради терористичните заплахи през 2008 г. състезанието беше отменено и на следващата година бе преместено в Южна Америка. В последните години организаторите на Дакар се затрудняваха в организацията му и изданието през 2019-а бе първото, което се проведе в само една държава – Перу, след като съседите Чили, Еквадор и Боливия отказаха домакинство поради финансови затруднения.

Победителят на Дакар през 2019 г. Насър Ал-Атия сподели, че е щастлив от новата сделка. "Щастлив съм Дакар да бъде в нашия регион и трябва да уважаваме решението на организаторите. Смятам, че ще се адаптираме лесно", сподели Ал-Атия.

Домакинството именно на Саудитска Арабия поражда някои организационни въпроси, тъй като страната започна да дава туристически визи едва в края на 2018 г., а доскоро жените не можеха да управляват автомобил там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Townboy

    2 0 Отговор
    Важното е да има пустиня и пясъци и да няма талибани там.
  • 3 Ивайло

    3 0 Отговор
    Ми какво рали Дакар ще е тогава, като няма да се стига до Дакар??? Става рали Саудитска Арабия!!!