Last news in Fakti

20 Ноември, 2012 13:55 2 447 3

Жестока борба за оцеляване в дъното на А група

  • монтана-
  • а група-
  • сендо-
  • борба-
  • изпадащи

Интригата за първите позиции на футболната ни А група продължава, като за първото място със зъби и нокти се борят отборите на  Левски и Лудогорец.
 
Докато „големите“ отбори в България изказват недоволството си от съдийството и се нападат един друг, нека да погледнем нещата в долната част на класирането. Там отборите на Миньор-Перник, Етър, Локомотив (Сф), Ботев (Враца) и Монтана се борят за оцеляването си.

Ще обърнем внимание на  ПФК Монтана, който се намира пред „зоната на изпадащите“. Всъщност след последния кръг на първенството цели три отбора са с еднакъв брой точки – Монтана, Ботев (Враца) и Локо (Сф), като единствено благодарение на своята голова разлика монтанци се намират извън червената зона.  Тимът все още има шансове да се пребори за оцеляване в А група, но ще трябва да хвърли всичките си усилия за да стори това. Отбори, като Локомотив (София) и Черно море, да не говорим за Берое, няма да се предадат много лесно.

Като всеки тим, заемащ едно от долните места в класирането, оправданията за лошите резултати на отбора са от различно естество - един път вината се търси в съдията, друг път в играчите и най-вече във вратарите.

Мачът срещу Локомотив Пловдив беше определен, като най-слабия за монтанци през есенния полусезон, но ръководството на тима се оправда с това, че малшансът е най-големият проблем пред Монтана. Подобен е случаят и в мача срещу Литекс, в който ловчанлии се наложиха с 3:1. Тогава страж за Монтана бе Н'Сендо Мину, като след мача, цялата вина за загубата бе стоварена върху него.

„Смятам, че вината за загубата срещу Литекс не е само моя“, заяви Сендо за Факти.бг

„Тимът от Ловеч играе на едно отлично ниво. Знаех още преди началото на срещата, че трябва да внимавам със звездата на „оранжевите“ - Георги Миланов, защото той е много добър в изпълнението на свободни удари и се убедих, че това наистина е така. Не искам да се оправдавам по никакъв начин. Да, опазих вратата си чиста от някои опасни атаки, но това не бе достатъчно. Не съм доволен от играта си, защото знам, че можех и мога да бъда много по-добър в изявите си. Моят треньор и целият отбор са запознати с вратарските ми способности и също знаят какво мога. “, допълни вратарят.

Както знаем, ситуацията в долната част на А група няма нищо общо с тази в челните позиции. Темпото на развитие е много по-бавно, а финансовите въпроси въобще няма нужда да се засягат.

ПФК Монтана печели промоция за А група през сезон 2009/2010, като завършва на 11-то място. Следващият сезон 2010/2011 завършва на 10-то място, а тази година – сезон 2011/2012, момчетата от Монтана отново се връщат на 11-та позиция.

Повечето фенове на футбола, ще кажат: „Такива отбори нямат място в А група“, но дали наистина е така?

Разнообразието в едно футболно първенство е от изключително значение. Не може да има само отбори, като Левски, Лудогорец или ЦСКА. Балансът в първенството е много важен – трябва да има както силни, така и отбори, които да са на едно средно ниво, отбори стремящи се към добри изяви и нуждаещи се от история. Разбира се финансовата издръжка на един клуб е най-важното нещо и именно от нея зависи обликът на всеки един клуб. Но не всеки тим може да се похвали със силни спонсори или със собственик мултимилионер. Живеем в България и всички ние знаем нивото и ситуацията в която се намира родният футбол....

Очаквайте пълното интервю с вратаря на ПФК Монтана утре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор
    samo levski
  • 2 opel4o

    0 0 Отговор
    ЦСКА Е ШАМПИОН !!!
  • 3 xxx

    0 0 Отговор
    Защо нито дума за Ботев Пловдив,бе келеши?!? Много ли ви е яд,че тази публика и атмосфера,която я има на нашите мачове,вие можете само да я сънувате?!