Last news in Fakti

23 Август, 2022 00:00 3 977 3

Манчестър Юнайтед се пробуди от кошмара, за да вкара Ливърпул в такъв

  • манчестър юнайтед-
  • ливърпул

Едва ли мнозина са очаквали подобно развитие на дербито

Манчестър Юнайтед се пробуди от кошмара, за да вкара Ливърпул в такъв - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед най-накрая излезе от кошмара, в който бе изпаднал от началото на сезона, побеждавайки с 2:1 в „Дербито на Англия“ Ливърпул.

Джейдън Санчо откри резултата в 16', материализирайки отличното начало за „червените дяволи“, но не и без пасивната игра на Алисон, Върджил ван Дайк и Джо Гомез в сърцето на отбраната. Младият англичанин имаше възможност да обработи топката с няколко докосвания в наказателното поле преди да стреля във вратата.

След паузата Маркъс Рашфорд удвои аванса на домакините след отлична контраатака. Първоначално имаше съмнения, че крилото е в засада, но повторенията ни убедиха, че позицията му е редовна и голът бе зачетен.

Мохамед Салах върна надеждите за „мърсисайдци“ с гола си с глава в 81', но до импулс в играта на гостите така и не се стигна, защото просто отборът на Юрген Клоп се намира в най-лошото си състояние от няколко години насам.

Ключов момент в срещата безспорно бе решението на Ерик тен Хаг да остави Кристияно Роналдо и Хари Магуайър на резервната скамейка. Португалецът бе пуснат за няколко минути в края, докато капитанът на Юнайтед изгледа събитията без да му се налага да се пуска по екип.

Победата за Манчестър Юнайтед означава, че отборът вече може да гледа напред, докато за Ливърпул подобен старт с три мача без успех не се е случвал от цял век насам.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тежко

    8 0 Отговор
    Като го няма макгуайър и взеха да бият

    Коментиран от #3

  • 3 Търлък

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тежко":

    ...и Роналдо...