Last news in Fakti

27 Юли, 2013 15:23 2 463 0

Приключи световното по парапланеризъм в Сопот

  • парапланеризъм-
  • световното-
  • сопот
Приключи световното по парапланеризъм в Сопот - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На специална церемония в Сопот България предаде знамето на Международната авиационна федерация (FIA) на Колумбия, която ще бъде домакин на следващото Световно първенство по парапланеризъм. Това стана късно снощи след офицалното награждаване на победителите от 13-ят Световен шампионат, който се проведе в Сопот.

Събитието се състоя на Първа станция на лифт "Незабравка" в района на Центъра за екстремни спортове "Шамбала". Световен шампион за 2013 е французина Жеръми Лейжър, на второ място е сънародникът му Шарл Казо, а на трето Дейвид Касета от Италия. Световната титла при жените грабна полякинята Клаудия Булгакова, почетното второ място зае Сейко Фукоока от Франция, а на трето остана Никол Феделе от Италия. В отборното класиране на първо място е Франция, на второ са пилотите от Италия и трети - от Венецуела. Всички получиха статуетки, грамоти и медали от президента на съдийския състав Денис Пейгън и от наблюдателя към Международната авиационна федерация Леонардо Григореско. Българският отбор се класира на 17-та позиция от общо 39-те нации участвали в надпреварата.

От сънародниците ни най-добри резултати постигна Орлин Димов. В изявлението си пред 150-те състезатели, съдии и гости президентът на съдийския състав Денис Пейгън даде висока оценка за организацията на Световното първенство по парапланеризъм и отбеляза, че това място заслужава да спечели домакинство и за провеждането на Европейски шампионат по парапланеризъм. Той отчете, че в Сопот се намират едни от най-хубавите условия за летене съчетани с отличната инфраструктура и лифта, което способства бързото и лесно извозване на участници и организатори до мястото на излитане. Денис Пейгън благодари на директора на шампионата Николай Йотов за отлично свършената работа както по отношение на състезанието, така и за работата с ръководителите на отборите,. Пейгън връчи почетна награда - статуетка на СК"Шамбала" в лицето на Хаваж Митюнин. По време на тържествената церемония беше представена кратка програма в изпълнение на кукери и фолклорни състави от района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА