Last news in Fakti

18 Юли, 2023 12:31 2 687 2

Глоба за Джокович след гнева му на финала на Уимбълдън

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • глоба-
  • уимбълдън-
  • карлос алкарас

36-годишният Джокович отстъпи на Алкарас в страхотно петсетово зрелище - 6:1, 6:7(6), 1:6, 6:3, 4:6

Разминалият се с пета поредна титла на Уимбълдън Новак Джокович беше глобен с 8000 долара за това, че счупи ракетата си по време на финала с Карлос Алкарас. Сумата ще бъде приспадната от чека му от 1 175 000 паунда, обявиха организаторите.

36-годишният Джокович отстъпи на Алкарас в страхотно петсетово зрелище - 6:1, 6:7(6), 1:6, 6:3, 4:6. Ноле си изпусна нервите в последната част, когато се ядоса след загубен гейм на свой сервис, насочи се към пейката и строши ракетата си в гредата на мрежата.

Съдията Фъргюс Мърфи веднага наказа сърбина, който отнася и глоба от организаторите.

След това Джокович подари останките от ракетата на фен.

"Поздравления за Карлос, адаптира се към тази настилка по невероятен начин. Игра само в два турнира на трева тази година, но това, което направи тук и в Куинс, е изумително. Поздравления за Хуан Карлос Фереро и всички останали в екипа му", каза рекордьорът по титли от Големия шлем (23).

"Разбира се, не ми харесва да губя на финал, но когато емоциите отминат, си давам сметка, че трябва да съм благодарен, защото през годините спечелих множество оспорвани мачове. Може би трябваше да загубя някои от финалите, които спечелих, така че предполагам, че случилото се е справедливо", добави Новак Джокович.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 канибал

    1 1 Отговор
    велик ноле
  • 2 Номерата на Ноле не минаха

    1 1 Отговор
    Слаб Ноле