Last news in Fakti

30 Юли, 2023 09:09 925 3

Зверев се класира на финал в Хамбург

  • зверев-
  • саша-
  • финал-
  • хамбург

Ще играе за титлата срещу Джере

Зверев се класира на финал в Хамбург - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Поставеният под номер 4 Александър Зверев (Германия) надви Артур Филс (Франция) 6:2, 6:4 и се класира на финал на турнира по тенис за мъже в Хамбург. Той ще играе за първа титла в родния си град срещу Ласло Джере (Сърбия), който елиминира Чжъчжен Чжан (Китай) с 6:3, 6:2, предава БТА.

За последно носителят на 19 трофея от АТП Зверев игра на финал в Мадрид през май 2022. 19-годишният Филс пък елиминира поставения пдо номер 1 Каспер Рууд на четвъртфиналите.

"У дома винаги е най-уютно, но предстоящият мач няма да бъде лесен. Чакам го с нетърпение", заяви Зверев след двубоя срещу французина.

Зверев, който може да стане първият германец с титла в Хамбург от Михаел Щих през 1993, поведе бързо с 4:0 срещу Филс. Той не изпусна инициативата до края и взе 3/4 разигравания за пробив, спасявайки всички три за Филс. Мачът приключи след час и 32 минути.

Зверев е с баланс 32-18 през годината, след като игра полуфинали в Дубай, Женева, Хале и на "Ролан Гарос". С победата си над Филс той се изкачва временно на 17-о място в ранглистата на АТП.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа..

    2 0 Отговор
    Дейсвительно похожит на зверь..
  • 2 Стас

    3 0 Отговор
    Мъного добъре,даже отлично!
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Зверев спечели Титлата с 2:0 /7:5 и 6:3!