Last news in Fakti

12 Август, 2023 15:18 1 163 3

След общо 20 дузпи Австралия победи Франция на световното по футбол за жени, ще играе на полуфиналите

  • австралия-
  • англия-
  • нова зеландия-
  • сп-
  • жени-
  • футбол

Съперник на австралийките ще бъде победителят от мача между Англия и Колумбия

След общо 20 дузпи Австралия победи Франция на световното по футбол за жени, ще играе на полуфиналите - 1
Снимка: БГНЕС

Един от съдомакините Австралия се класира за полуфиналите на Световното първенство по футбол за жени, което се провежда в Австралия и Нова Зеландия и ще продължи до 20 август. Отборът на Австралия надделя над Франция след изпълнение на общо 20 дузпи, като в редовното време и продължението двата състава завършиха при равенство 0:0, а при дузпите домакините се наложиха със 7:6, предава БТА.

Съперник на австралийките в битката за място на финала ще бъде победителят от мача между Англия и Колумбия по-късно днес. В другия полуфинал ще се срещнат съставите на Испания и Швеция.

За Австралия, чийто тим е четири пъти четвъртфиналист на световен шампионат, класирането за полуфиналите е първо в историята. Франция не успя да повтори постижението си от 2011 година, когато влезе в четворката.

Вратарят на австралийския национален тим по футбол за жени Макензи Арнолд спаси три дузпи срещу Франция, а самата тя пропусна при своето изпълнение при драматичната развръзка на четвъртфиналния двубой в Бризбейн. Решителната дузпа бе дело на Кортни Вайн.

При деветата дузпа за Франция Кенза Дали пропусна, а изпълнението бе повторено след преразглеждане на ситуацията със системата за видеоарбитраж-ВАР и Арнолд отново не позволи попадение. След това и ударът на Клеър Хънт за Австралия бе отразен успешно, за да се стигне до 10 изпълнения от бялата точка за всеки от противниците.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    4 1 Отговор
    Браво!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.