Last news in Fakti

16 Септември, 2023 14:02 1 361 4

Анди Мъри не се сбогува с баба си, за да играе за Купа "Дейвис"

  • анди мъри-
  • тенис-
  • купа дейвис-
  • великобритания

Британецът навакса сет пасив и обърна Леандро Рийди

Анди Мъри не се сбогува с баба си, за да играе за Купа "Дейвис" - 1
Снимка: БГНЕС

Трикратният победител в турнири от Големия шлем Анди Мъри се разплака, след като разкри, че е пропуснал погребението на баба си, за да играе за Великобритания на финалите за Купа Дейвис, предава БТА.

Мъри навакса сет пасив и обърна Леандро Рийди с 6:7(7), 6:4, 6:4 и даде победен старт на Великобритания при успеха с 2:1 над Швейцария в груповата фаза на финалите на неофициалното световно отборно първенство по тенис.

Шотландският играч се нуждаеше от повече от 3 часа, за да победи Рийди и не скри емоциите след мача в интервю на корта.

"Днес е труден ден за мен. Днес е погребението на баба ми. Съжалявам, че не мога да бъда там, но, бабо, това е за теб", каза Мъри.

След това Мъри се върна на скамейката и плака под хавлията си, докато бе аплодиран от зрителите в Манчестър. 36-годишният Мъри по-късно каза, че е говорил с баща си дали трябва да играе, или не.

"И той ми каза - тя би искала ти да играеш. Той просто каза: „Увери се, че ще спечелиш!“ Аз го направих“, разкри още Мъри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Позор !

    3 2 Отговор
    Егати клоуна ! Те хората де не ги погребват веднага бе,алчник !

    Коментиран от #2

  • 2 Пилотът Гошу

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Позор !":

    Когато парите са по-важни от семейството...
  • 3 Христо

    6 0 Отговор
    Това е грешка или нарочно решение на семейството - погребението не е нещо спешно, поне при християните, и днес има елементарни услуги за запазване на тялото дълго. Могло е да я погребат няколко дни по-късно, а не да създават тази драма за Мъри.
  • 4 Той

    0 0 Отговор
    Толкоз му акъла. Тъй да направи и неговия внук