Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 15:25 1 346 1

Джъд Тръмп може да направи исторически "хеттрик" от титли

  • джъд тръмп-
  • снукър-
  • титли-
  • победа

Той вече има 19 поредни победи в ранкинг турнирите

Джъд Тръмп може да направи исторически "хеттрик" от титли - 1
Кадър: Matchroom Multi Sport

Джъд Тръмп е на прага на исторически “хеттрик” от ранкинг титли, след като обърна Бари Хоукинс от 1:4 до 6:4 и се класира на финала на Откритото първенство на Северна Ирландия по снукър, предава sportal.bg.

Асото в колодата ще се изправи срещу Крис Уейклин, който пък разгроми Джак Лисовски с 6:1 в другия полуфинал и има шанс за “първа истинска” ранкинг титла, след като вече е спечелил Shoot Out през януари.

Тръмп вече има 19 поредни победи в ранкинг турнирите след титлите в откритите първенства на Англия и Ухан. Той е спечелил всичките си предишни 11 мача срещу Уейклин и е фаворит да се превърне в петия играч в историята с три поредни ранкинг титли. За последно такова нещо постигна Динг Дзюнхуей през 2013-а, а са го правели още Стивън Хендри, Стив Дейвис и Рей Риърдън. Изумителното при Тръмп би било, че става въпрос за три ранкинг турнира в рамките на месец и то на два различни континента. Тръмп е на 41-вия си ранкинг финал, изравнявайки постижението на великия Дейвис, като изостава в историята само от Джон Хигинс (55), Стивън Хендри (57) и Рони О’Съливан (61).


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милан

    1 0 Отговор
    Бастун