Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 21:36 1 685 1

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания

  • теал мадрид-
  • жирона-
  • ла лига-
  • футбол

Двубоят, който бе определян като битка за титлата, завърши с разгромна победа за отбора на Карло Анчелоти с 4:0

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания - 1


Реал Мадрид показа нагледно на Жирона, че не е готов да се мери с "белите". Двубоят, който бе определян като битка за титлата, завърши с разгромна победа за отбора на Карло Анчелоти с 4:0. Разликата в класите бе огромна, а над всички бе Винисиус Жуниор. Бразилецът отбеляза по фантастичен начин първия гол в мача още в шестата минута. След това асистира на Джуд Белингам за втория, а имаше и основна заслуга за третото попадение, което отново бе дело на англичанина. Родриго отбеляза четвъртия гол в 61-ата аминута.

Кралският клуб вече има преднина от пет точки на върха пред днешния си съперник. Жирона допусна едва втора загуба от началото на сезона в Ла Лига, като първата отново бе от Реал.

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания

Жирона опита да стартира смело, а Реал им позволяваше да играят с топката. Отборът на Карло Анчелоти обаче много добре знаеше какво прави и контролираше събитията на терена. Блестящо изпълнение на Винисиус Журиор позволи на домакините да действат още по-спокойно. В шестата минута бразилецът получи топката отляво на наказателното поле, освободи си пространство за удар и с фантастично изпълнения прати кълбото в левия ъгъл на Гасанига.

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания

Каталунците бързо можеха да отговорят. Артем Довбик получи топката в наказателното поле. Той търсеше точния момент за изстрел, но не го намери и ударът му бе блокиран. Това бе една от редките ситуации, когато имаше потенциална заплаха за вратата на Лунин. Въпреки проблемите с контузени футболисти Реал действаше отлично в защита. В същото време атаките на "белите" често носеха опасности.

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания

Домакините имаха отличен шанс да удвоят аванса си, когато бе отсъдено нарушение срещу Камавинга на границата на наказателното поле. Ударът на Валверде обаче отиде в ръцете на вратаря. В няколко други случаи нападенията на Реал не завършиха с удар, но тимът имаше сериозен контрол и доминираше. В 35-ата минута се стигна до второ попадение във вратата на Гасанига. Блестящо подаване на Винисиус изведе Белингам, който заобиколи вратаря и се разписа.

Жирона стартира активно втората част и организира няколко атаки, които не доведоха до нещо сериозно. Белингам притесни скамейката на Реал, след като получи удар и легна на терена. Той успя да продължи мача и малко по-късно отбеляза гол. В 54-ата минута Винисиус се разходи през няколко защитника на съперника и стреля от малък ъгъл. Гасанига изби, но на пътя на Джуд, който прати топката в мрежата. Веднага след гола Белингам бе сменен и на негово място влезе Браим Диас.

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания

Излизането на англичанина позволи на други играчи да се изявят. Родриго имаше възможност, но ударът му с глава мина малко над вратата. При следващия си шанс обаче бразилецът не сбърка. Сънародникът му Винисиус открадна топката и го намери, а Родриго напредна и завърши сам.

Реал Мадрид показа кой е кралят в Испания

След това развитие Реал намали темпото, а Анчелоти продължи със смените. Домакините стигнаха до още някои възможности, но като цяло доиграваха мача без да изпускат неговия контрол. Малко преди края влезлият като резерва Арда Гюлер бе повален в наказателното поле. Хоселу пропусна отсъдената дузпа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    1 7 Отговор
    Мача( а и титлата)я решиха съдиите преди кръг.Отменени голове на Жирона,жълти и червени картони и обезкръвен отбор.А подаръците за Реал срещу последния в лигата преди 2 кръга са нарицателни за корупция във всяка една страна.