Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 16:12 987 1

Супер старт за Григор Димитров в Ротердам

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • ротердам

Българинът победи с 2:0 сета (7:6(4); 6:3) Лоренцо Сонего за малко над 1 час и 30 минути игра

Супер старт за Григор Димитров в Ротердам - 1

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на турнира АТР 500 в Ротердам, след като победи с 2:0 сета (7:6(4); 6:3) Лоренцо Сонего за малко над 1 час и 30 минути игра.

Мачът започна отлично за българина, който направи пробив още в първия гейм. Той успя да го затвърди и поведе с 2:0, но Сонего бързо го върна.

Последва стабилна игра за двамата на сервис и логично се стигна до тайбрек. В него българинът повеждаше на два пъти с минипробив, но допускаше грешки. Все пак при 4:4 той отново направи минипробив и затвори сета на след две точки на собствен сервис.

Втората част стартира без трудности за сервиращите. В четвъртия гейм Григор стигна до две поредни точки за пробив, но италианецът ги спаси с перфектни сервиси.

В следващия гейм българинът на свой ред бе изправен пред два брейкбола. За щастие те не бяха реализирани. Така се стигна до 4:3 в полза на нашият тенисист и Сонего нямаше отговори на ударите на Гришо, което доведе до пробив и 5:3, след което Димитров приключи мача с перфектна игра на своя сервис гейм.

За място на 1/4-финалите в турнира Григор ще се изправи срещу Мартон Фучович в четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Втори кръг срещу Фучович.....Там имат сметки........