Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 09:38 940 6

Черно море и ЦСКА - София излизат да решат първото място

  • черно море-
  • цска софия-
  • футбол-
  • дерби-
  • варна

Към момента три тима са с равен брой точки на върха в класирането на родния ни елит

Черно море и ЦСКА - София излизат да решат първото място - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Черно море и ЦСКА - София се изправят един срещу друг в горещо дерби от 22-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Тича” стартира в 15:15 часа, а главен съдия ще бъде Валентин Железов. Към момента три тима са с равен брой точки на върха в класирането на родния ни елит - Лудогорец, Черно море и ЦСКА - София. “Моряците” към момента са втори и с мач повече от разградчани, които са лидери в класирането, предава sportal.bg.

Варненци не стартираха по най-добрия начин футболната пролет. След като за пръв път в историята си зимуваха на първото място, още в първия кръг след подновяването на шампионата те трябваше да премерят сили с шампиона Лудогорец. Въпреки че поведоха с 1:0, в крайна сметка “моряците” допуснаха обрат и загубиха с 1:3. След мача пък се разви и престрелка между двата клуба, като се публикуваха декларации и нападки в социалните мрежи. Поводът бе ситуация в средата на второто полувреме, когато футболист на Черно море бе съборен в наказателното поле от Серджио Падт, но дузпа не бе отсъдена.

ЦСКА - София от своя страна излиза като трети в класирането. Както вече стана ясно “червените” имат равен брой точки с Черно море и Лудогорец, но заради директните двубои столичани са под тях в класирането. Отборът стартира по перфектен начин пролетния дял, след като надви с 3:0 Ботев (Враца). Всички погледи тогава обаче бяха насочени върху Фернандо Каранга, който записа повторен официален дебют с червената фланелка. В крайна сметка централният нападател не успя да се разпише, а шоуто открадна Тибо Вион, който реализира две страхотни попадения. Сега ЦСКА - София се надява да продължи с доброто си представяне и форма и да се доближи още повече до желаната титла.

Резултати в срещите от 22-рия кръг в efbet Лига:
Ботев (Вр) - Пирин (Бл) - 1:2
Ботев (Пд) - Етър - 2:0

Днес:
Локо (Пд) - Хебър (12.45 часа, Диема спорт)
Черно море - ЦСКА-София (15.15 часа, Диема спорт)
Левски - Арда Кърджали (17.45 часа, Диема спорт)

В неделя:
Локо (Сф) – Крумовград
ЦСКА 1948 - Славия

В понеделник:
Берое - Лудогорец


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    1 2 Отговор
    Благодаря Ви З аИнфоно господин Каменов
  • 2 Куту КУЗЛУДУЙ

    1 2 Отговор
    Който го може го може. Футбулъ е шпорт.
  • 3 Некой си

    2 4 Отговор
    Литекс не е ЦСКА !
  • 4 ЕлСмешнико

    3 0 Отговор
    тия сбирщина на щат към Българската армия ли са ???

    Коментиран от #5

  • 5 Бизонче

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЕлСмешнико":

    На щат при джуджак. Нищо общо с Армия и ЦСКА.

    Коментиран от #6

  • 6 Левски 1914

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бизонче":

    Ами той г - н Каменов правилно е написал цска ТИРЕ София!