Last news in Fakti

2 Март, 2024 18:30 29 161 8

Адалберт Зафиров започна нов живот на над 10 000 км от България

  • адалберт зафиров -
  • футбол-
  • китай-
  • спорт

Зафето пое третодивизионния местен тим Шао Ма, което в превод на български означава малко конче

Адалберт Зафиров започна нов живот на над 10 000 км от България - 1

Бившият капитан на ЦСКА Адалберт Зафиров осъществи много интересен трансфер. 54-годишният специалист започна работа като треньор в Китай, съобщава БЛИЦ. Зафето пое третодивизионния местен тим Шао Ма, което в превод на български означава малко конче.

"Отборът е в третото ниво на китайския футбол и е със аматьорски статут. Това означава, че чужденци не могат да играят при нас", поясни Зафето пред БЛИЦ.

"Шао Ма е отбор от град Ухан. Знаете, това е градът, от който тръгна Ковид-19. Всички в клуба са много точни. Това са прекрасни хора. Първият ми мач е скоро - на 15 март, и ще е за Купата. По-късно започва първенството в третото ниво на китайския футбол.

Пристигнах тук благодарение на Гао. Не знаете кой е Гао? Та това е човекът, осъществил навремето всички трансфери на български футболисти в Китай. Живял е доста години в България.

Имам си преводач. Той е неотлъчно до мен. Бил е доста години женен за българка и знае нашия език. Аз комуникирам с немски и английски, но местните момчета са далеч от чуждите езици.

Вече се научих да ям с китайските пръчки. Тук е друг свят, друга култура. Не мога да повярвам, че на 54 години животът ми се преобърна положително. Започвам буквално от нулата", добави Зафето.

"Бедна ви е фантазията колко е известен Ясен Петров в Китай. Само като чуят България и веднага асоциацията е Ясен. Днес е бил първият му мач. Загубил е с 0:1, но е играм, че пакл срещу един от най-силните отбори. Вярва ще покаже треньорската си класа", каза още Адалберт Зафиров, който чака работна виза в рамките на следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Варна

    40 1 Отговор
    Да е жив и здрав още дълго! Още един българин, осмислил живота си и навестен от “ късмета”, макар и на 54 години. Тук трябваше да се кланя на Боби и Сие. Чудесна новина, не съм почитател на футбола и не го знам, но се радвам за успеха на този българин!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шта йе бре ово?

    28 1 Отговор
    "Загубил е с 0:1, но е играм, че пакл срещу един от най-силните отбори"??

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Забележете -

    24 9 Отговор
    В Китай животът му се преобръща за добро!!! А всички българи, отишли на запад се връщат разочаровани, с измамени очаквания!

    Коментиран от #7

  • 6 ХмХ

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шта йе бре ово?":

    ,,Но е играл все пак война има близо до нас, пускат се някаква кодирани съобщения :)))))
  • 7 ДО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "Забележете -":

    Връщат се тия българи,дето ги мързи +далавери и как да измамят системата....а никой не търпи ,мошеници където и да са...
    Чалъмите и номерата български , навън не минават.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.