Last news in Fakti

18 Януари, 2014 09:47 1 239 2

Сензационно: Григор Димитров на 1/8-финал в Мелбърн

  • григор димитров-
  • 1/8-финал-
  • мелбърн

За българина това ще е първото участие на осминафинал на турнирите от Големия шлем

Сензационно: Григор Димитров на 1/8-финал в Мелбърн - 1
Снимка: АП/БТА

Българската надежда в тениса Григор Димитров продължава да ни радва с великолепното си представяне в Откритото първенство на Австралия.

Първата ни ракета при мъжете се класира за осминафиналите в Мелбърн, след като в мач от третия кръг на надпреварата победи поставеният под №11 в схемата Милош Раонич от Канада с 6:3, 3:6, 6:4, 7:6 (10).

Мачът започна добре за българина, който взе първият сет за 27 минути. Канадецът спечели втората част и изравни сетовете.

В третия сет Димитров успя да стигне до пробив в десетия гейм за 6:4 и отново излезе напред.

В четвъртия сет се стигна до тайбрек, в който Димитров успя да победи след като пропусна пет мачбола. Раонич изпусна две възможности за изравняване на сетовете.

Това бе четвърти мач между двамата тенисисти при професионалистите, като Димитров регистрира трети успех.

За Гришо това ще е първо участие при мъжете на осминафинал на турнир от Големия шлем.

За място на четвъртфиналите българският тенисист ще спори с испанеца Роберто Баутиста Агут, отстранил в третия кръг Беноа Пер от Франция с 6:2, 6:1, 6:4.

Досега Димитров и Баутиста Агут са играли един срещу друг три пъти, като испанецът има два успеха.

 "Бях добре подготвен за този мач, но Милош игра страхотно и определено не е никак лесно да се изправиш срещу тенисист със сервис като неговия. Въпреки това направих отличен мач", коментира имитров в интервю на корта.

Един от емблематичните моменти бе, след като при 6-6 точки в тайбрека на четвъртия сет, вече пропуснал два мачбола, Григор бе притиснат до стената и по всичко изглеждаше, че Раонич ще стигне до решаващ минипробив. Точно тогава блесна гениалността на Гришо, който взриви публиката с фамозен минаващ удар от бекхенд, попаднал точно върху линията.

"Беше страхотен удар, но мога да ви уверя - не бе толкова лесно, колкото изглеждаше", каза с усмивка Григор и предизвика смях по трибуните. "Получи се великолепна битка, а според мен и Милош заслужава аплодисменти", отдаде заслуженото на противника си Димитров.

Сега идва мач с Роберто Баутиста-Агут, но ако погледнем малко по-напред, на четвъртфиналите Гришо може да срещне Рафаел Надал.

"Гледам мач за мач. Следващият кръг задачата ми не е лесна, но имам почивен ден и се надявам да се възстановя. За първи път съм във втората седмица на турнири от Големия Шлем, ще се видим в понеделник", коментира Григор.

"Просто не знам какво да кажа - фантастична подкрепа от привържениците ми, за мен бе удоволствие да играя пред вас", трогнат бе Григор от българската агитка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 0 Отговор
    ..БРАВО,ГРИША,успех и по-нататък!
  • 2 galaxy

    0 0 Отговор