Last news in Fakti

16 Март, 2024 09:12 968 1

Йоханес Тингнес Бьо спечели спринта от СК по биатлон в Канада

  • бьо-
  • биатлон-
  • канада-
  • световна купа

Владимир Илиев се нареди на 66-та позиция

Йоханес Тингнес Бьо спечели спринта от СК по биатлон в Канада - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на Големия кристален глобус Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) спечели последния спринт за сезона на 10 километра за мъже от Световната купа по биатлон в канадския зимен център Канмор, а брат му Тарей Бьо взе малкия трофей в дисциплината, предава БТА.

Бьо стреля без грешка, измина трасето за 23:37.0 минути и записа шеста победа за сезона и общо 83-та в кариерата си. Втори се нареди Томаза Джакомел (Италия) с пасив от 1:02.7 минута, а трети финишира брат му Тарей Бьо на 1:04.2 минута. Двамата сгрешиха по веднъж във второто посещение на рубежа.

Това победата с най-голяма преднина в спринта на 10 километра за мъже в историята, съобщиха от Международната федерация по биатлон.

Владимир Илиев завърши с най-предно класиране от българите - 66-ти с три грешки и на 3:39.6 минути зад победителя. Благой Тодев е 85-ти с два пропуска и на 4:59.6 минути, а Антон Сипанов - 90-ти също с две сгрешени мишени и пасив от 5:24.8 минути.

В генералното класиране за Световната купа след 19 от общо 21 старта Йоханес Тингнес Бьо води с 1082 точки и се доближи до пети трофей в кариерата си. Втори с 990 е Тарей Бьо (Норвегия), а на трето място е Йоханес Дале (Норвегия) с 851 точки. Владимир Илиев е 65-и с 26 точки, а Благой Тодев - 69-и с 21 точки.

Тарей Бьо завоюва малкия кристален глобус в спринта с 384 точки, а след него се наредиха Йоханес Тингнес Бьо с 324 и Стурла Холм Лагрейд с 302 точки.

Бившият световен шампион в спринта Бенедикт Дол от Германия остана на разочароващото 23-то място в последното си състезание в кариерата в дисциплината. Той ще сложи край на кариерата си след края на сезона, който завършва с преследването и с масовия старт за мъже и жени в събота и в неделя в Канада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 друга тема

    0 0 Отговор
    Томазо Джакомел,а не Томаза.