Last news in Fakti

21 Март, 2024 17:05 2 837 0

Разбра се причината за големия скандал в Англия

  • арсенал-
  • бен уайт-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • англия-
  • скандал

Футболистът напусна лагера на "трите лъва" още по време на Мондиал 2022, като тогава официалното обяснение бе, че той се е завърнал в Англия по "лични причини"

Разбра се причината за големия скандал в Англия - 1
Снимка: БГНЕС

Стана ясна причината за големия скандал в английския национален отбор, довел до отказа на защитника на Арсенал Бен Уайт да играе за тима.

26-годишният бранител за пореден път няма да е част от "трите лъва" за контролите с Бразилия на 23 март и три по-късно срещу Белгия. Футболистът напусна лагера на "трите лъва" още по време на Мондиал 2022, като тогава официалното обяснение бе, че той се е завърнал в Англия по "лични причини".

Оказа се, че има сериозно напрежение между Уайт и асистента на Гарет Саутгейт – Стив Холанд. Според британското издание "Телеграф" всичко е започнало след забележка, свързана с това, че Уайт няма особен интерес към футбола. Тя е дошла, след като Холанд е задал въпроси на Кайл Уокър и Бен Уайт относно начина на игра съответно на Манчестър Сити и Арсенал в последните сезони.

Футболистът на Манчестър Сити е отговорил, докато Уайт е признал, че не знае отговорите. Бранителят на "топчиите" се е ядосал, не на конкретната забележка, а на това, че тя е била направена пред целия отбор и щаба.

Уайт сам е признавал, че никога не е бил фен на футбола и дори сега рядко гледа мачове на други отбори.

Преди дни мениджърът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че Бен Уайт е поискал да не бъде викан за предстоящите мачове на националния отбор. Това най-вероятно означава, че ще откаже да бъде част от отбора и по време на Европейското.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА