Last news in Fakti

27 Март, 2024 15:36 703 3

efbet Лига прави фурор, изпреварва първенството на Роналдо и Неймар

  • efbet лига-
  • футбол-
  • шампионат-
  • саудитска арабия-
  • кристиано роналдо-
  • неймар

Тази година шампионатът ни е изключително интересен и оспорван, като феновете имат възможност да наблюдават зрелищни срещи

efbet Лига прави фурор, изпреварва първенството на Роналдо и Неймар - 1
Снимка: БГНЕС

В доклада си за 2023 г. Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS) класира efbet Лига на 30-о място сред най-силните футболни първенства в света. Елитът ни прави скок с цели 17 места спрямо миналата година, когато сме заемали 47-ата позиция.

Тази година шампионатът ни е изключително интересен и оспорван, като феновете имат възможност да наблюдават зрелищни срещи.

Класацията се прави на база на резултатите на всичките тимове в първенството, както и представянето на отборите в международните турнири.

efbet Лига изпреварва първенството на Саудитска Арабия, където играят Кристиано Роналдо и Неймар. Лигата, в която се наливат огромни пира, е 3 позиции зад нашата.

Само в Европа българският шампионат е 21-и. Зад нас от първенствата на континента са това на Норвегия (35), Северна Ирландия (38), Азербайджан (40) и много други. Точно пред родния елит е шампионатът на Швейцария.

Най-силното първенство за миналата година е италианският елит. Серия А прави скок с цели 4 места след доста успешния на клубно ниво сезон. Откакто се води подобна статистика - от 1991 г., италианското първенство за 12-и път е лидер в подреждането.

Английската Висша лига заема второ място. Соченото от мнозина за най-силно първенство в света за 6-а поредна година остава в подножието на върха.

Третата позиция е за испанската Примера. Топ 5 се допълва от първенствата на Бразилия и Германия. В десетката попадат още елитите на Франция, Португалия, Нидерландия, Белгия и Аржентина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    5 0 Отговор
    Да да фурор страшен фурор, освен наркомани и побойници други по стадионите няма .
  • 2 Хахахаха

    3 0 Отговор
    Това е някаква пародийна класация
    Нали
    Първо нашето псевдо подобие на първенство да е толко високо
    И ако видите челните места

    ИТАЛИЯ може би преди 15г
    Доста странно
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.