Last news in Fakti

17 Април, 2024 08:30 1 098 7

След разгром над Голдън Стейт, сезонът за Везенков и Сакраменто продължава

  • сакраменто кингс-
  • александър везенков-
  • голдън стейт уориърс-
  • баскетбол-
  • нба

Българинът игра само две минути и не можа да се разпише, но неговите съотборници изнесоха истинска лекция на тима, който спечели 4 титли между 2015 и 2022 година

След разгром над Голдън Стейт, сезонът за Везенков и Сакраменто продължава - 1
Снимка: БГНЕС

Сакраменто Кингс на Александър Везенков съкруши Голдън Стейт Уориърс в плей-ин турнира на НБА. Българинът игра само две минути и не можа да се разпише, но неговите съотборници изнесоха истинска лекция на тима, който спечели 4 титли между 2015 и 2022 година. "Кралете" се наложиха със 118:94 и в събота ще се изправят срещу Ню Орлиънс Пеликанс в директен спор за участие в плейофите.

Калифорнийското дерби се превърна в рецитал на домакините. Баскетболистите на Майк Браун поведоха от началото и нито за миг не дадоха шанс на Стеф Къри и компания да си помислят за обрат. Според мнозина, това е краят на династията на Голдън Стейт, като се очаква през лятото отборът да се раздели със славните ветерани Клей Томпсън и Дреймънд Грийн.

Сакраменто и Голдън Стейт се изправиха един срещу друг в първия кръг на плейофите през миналия сезон, когато "воините" спечелиха серията с 4-3, а Къри наниза 50 точки в решаващия седми мач. Днес обаче Сакраменто взе сладък реванш.

В редовния сезон съперниците си размениха по две победи, а три от мачовете приключиха с една точка разлика.

Мачът в "Голдън Уан Сентър" започна с тройка на Дреймънд Грийн, но Сакраменто отвърна с две точни стрелби зад арката на Кийгън Мъри. Домакините действаха много агресивно в защита, а Мъри вкара 11 от първите им 15 точки.

Звездите Ди'Аарън Фокс и Домантас Сабонис също стартираха уверено и първото прекъсване дойде при аванс от 7 точки в полза на Кингс - 19:12. Открадната топка и забивка на Фокс направиха разликата двуцифрена. Появата на ветерана Крис Пол не промени ситуацията на паркета и Голдън Стейт загуби първата част с 22:31.

Сакраменто продължи да наказва грешките на гостите и след поредната тройка, този път на Харисън Барнс, Стив Кър се принуди да вземе ранен таймаут във втората четвърт. Клей Томпсън не можеше да вкара кош, а Стеф Къри получи по-дълга почивка и в негово отсъствие "воините" страдаха сериозно.

Многото откраднати топки и борби в нападение също илюстрираха по-голямото желание на Сакраменто. Голдън Стейт обаче съкрати пасива си с 6 поредни точки на Джонатан Куминга. В края на полувремето атаката на домакините зацикли и те се прибраха в съблекалнята с минимална преднина - 54:50.

Стеф Къри се активизира и вкара първите си две стрелби в третата четвърт, но Клей Томпсън все така не можеше да намери пътя към коша. Сакраменто отново заложи на изстрели от далечна дистанция и дръпна с двуцифрена разлика, но Сабонис направи четвъртото си нарушение и това беше сериозен проблем за Майк Браун. Кион Елис се възползва максимално от минутите, които получи, и с негова тройка домакините поведоха със 74:62, а веднага след това Ди'Аарън Фокс също беше точен зад арката.

В тези минути единствено Стеф Къри беше заплаха за коша на Сакраменто, а неговите съотборници изглеждаха много разколебани. Домакините постоянно вдигаха разликата и в края на третата част тя беше 15 точки - 91:76, след като Андрю Уигинс пропусна два пъти от наказателната линия.

Фокс получи почивка за старта на последния период, а Сабонис се завърна на паркета и присъствието му веднага се усети. Харисън Барнс вкара от много трудна позиция за 97:78 и не се виждаше как Голдън Стейт може да навакса. Притеснението в редиците на гостите личеше в почти всяко отиграване. Клей Томпсън отново получи шанс от Стив Кър, но поредният му шут не попадна в целта, въпреки че беше оставен непокрит.

Шест минути преди финалната сирена Харисън Барнс наниза тройка за 105:86 и за всички в залата стана ясно, че Сакраменто няма да изпусне победата. Стив Кър не извади от игра основните си баскетболисти, но това само удължи агонията на "воините". Все пак, в последните две минути на паркета се появиха резервите на Голдън Стейт, а шанс получиха и играчите от пейката на Сакраменто, сред които и Везенков. Българинът имаше време за една стрелба от тройката, която пропусна, а финалната сирена дойде при 118:94.

Кийгън Мъри беше най-резултатен в мача с 32 точки, към които добави и 9 борби. Ди'Аарън Фокс завърши с 24 точки, а още трима състезатели на Сакраменто стигнаха до двуцифрен актив - Харисън Барнс (17), Домантас Сабонис (16) и Кион Елис (15)

Стеф Къри вкара 22 точки за Голдън Стейт, а с по 16 се отчетоха Джонатан Куминга и Моузес Муди. Клей Томпсън не успя при нито една от десетте си стрелби.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех бате

    2 0 Отговор
    Кво сте сложили снимка на олигото. Та той игра 1.53 мин и отново беше на път да провали отбора.
  • 2 Пламен

    2 0 Отговор
    направо се е преиграл нашия. Голдън стейт приключиха курса, клей не е това което беше, няма го дюрант, дреймонд освен да се прави на кечист друго не може, уигинс няма нужда от коментар, онова момченцето поджемски не знае къде се намира, само заради къри влязох в топ 10 и логичното се случи днес. Но пеликанс са друга бира и ще опукат калъфа браун следващия мач
  • 3 Мдаааа

    2 0 Отговор
    "Кралете", "Извънземните" - много бързо приключват курса при европейско представяне! :)
    а везания и 2 секунди да е играл, пак е, изглежда, огромно постижение! ;)
  • 4 Опааа

    3 0 Отговор
    Ковачеееев! “Сакраменто Кингс” НЕ е на Сашката ве мисиркооооооо! Колко точки Сашката?😆
  • 5 Стефанов

    2 0 Отговор
    Тоя е същия позьор като Гришо. Само чупи стойки, а на паркета го нема никаккъв. Стана за смях, излага и България. За целия полусезон е играл общо 7 минути.
  • 6 Червената шапчица

    2 0 Отговор
    Спорт - резултатите се измерват с метър, хронометър, точки, голове, щанги-кг, бокс-брой удари... А съчетанието с лента как да го оцениш с някакви измислени критерии.... бухалки, обръч - тинтири, минтири... Споко! Отборите са толкова, че за всички има по няколко медала!
  • 7 Пламен

    2 0 Отговор
    Саша играл цели две минути и въпреки това, неговия отбор победил?!
    Боже, светът наистина се е побъркал, дори в Дубай валя порой, който наводни улици и мазета ...