Last news in Fakti

26 Април, 2024 22:08 913 7

Ботев Враца със страхотен обрат над Пирин и ценни три точки

  • ботев враца-
  • пирин-
  • футбол

Гостите биха с 2:1

Ботев Враца със страхотен обрат над Пирин и ценни три точки - 1

Ботев Враца постигна успех с 2:1 като гост на Пирин първи мач за двата тима от плейофите на efbet Лига в групата за оцеляване в елита. За домакините от Благоевград се разписа Иван Тасев още в 8-ата минута, а в първата минута на добавеното време на първата част Мартин Ачков успя да изравни. В 49 минута Мартин Смоленски донесе обрата за врачани с гол за 2:1.

Домакините поведоха още в 8-ата минута на мача с гол на Иван Тасев. Голът дойде след ужасяваща грешка на Меси Биатумусока, който се подхлъзна в най-неподходящия момент, а това позволи на Иван Тасев да му отнеме топката и да навлезе към наказателното поле на врачани. Сам срещу вратаря той нямаше как да сгреши и се разписа за 1:0.

Ботев (Враца) реагира веднага и в 17-ата минута Клери Сербер успя да навлезе в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията, но Ковальов внимаваше и успя да отклони топката.

Натискът на гостите продължи и Браян Мендоса центрира остро в наказателното поле, а там Браян Переа опита триков удар с пета. Техничното му изпълнение обаче не се озова във вратата на благоевградчани и така резултатът се запази.

Пирин отвърнаха на опасните атаки моментално. Венцислав Бенгюзов шутира от дистанция, но топката прелетя над напречната греда.

Изравнителното попадение дойде в заключителните минути на първата част. Врачани получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застана Мартин Ачков, който прати топката в горния ляв ъгъл на вратата от далечна дистанция, а стражът Ковальов не помръдна.

Едва 4 минути след подновяването на играта Мартин Смоленски успя да осъществи пълния обрат в мача. Браян Переа центрира в наказателното поле, където Бубакар Траоре не успя да отиграе, но топката стигна до непокрития Мартин Смоленски, който се разписа за 1:2.

В 54-ата минута врачани пък останаха и с човек по-малко, след като на Браян Мендоса му бе показан директен червен картон!

Половин час по-късно, в 84-ата минута, стражът на врачани Красимир Костов изби кълбото над напречната греда след изстрел на Абу от границата на наказателното поле.

В 90-ата минута съдията на мача Иво Андрееев свири дузпа за Ботев (Враца), след като Айуб Абу задържа Даниел Генов точно на границата на наказателното поле. Зад топката застана Браян Переа, но тогава Андреев бе привикан от ВАР и отмени наказателния удар.

До края на мача врачани издържаха и записаха важна победа в мач, продължил над 100 минути.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Унуфри

    5 0 Отговор
    Само Ботев-враца
  • 2 Артилерист

    1 0 Отговор
    Нашето момче Христо Янев бие с Ботев(Враца) в Благоевград Пирин, а бездарния наемник Нестор пада с ЦСКА от Пирин насред София. Няма да спра да повтарям, че вместо да развият добрия отбор на ЦСКА при Янев, който от "В" група спечели купата на България, ловешките тъпанари го замениха с наемнически куци коне, които никога няма да разберат ЩО Е ТОВА ЦСКА!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.