Last news in Fakti

1 Май, 2024 23:57 1 505 0

Борусия Дортмунд удари ПСЖ и мечтае за финал в Шампионската лига

  • борусия дортмунд-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • псж

Никлас Фюлкруг реализира единствения гол в мач в 35-ата минута

Борусия Дортмунд удари ПСЖ и мечтае за финал в Шампионската лига - 1

Борусия Дортмунд победи Пари Сен Жермен с 1:0 в първа среща от полуфиналите на Шампионската лига. Никлас Фюлкруг реализира единствения гол в мач в 35-ата минута.

Дембеле показа отлична техника в 11-ата минута, елиминирайки бранител на "жълто-черните". След това французинът шутира по земя от дистанция, но изпълнението му мина встрани от целта.

Борусия Дортмунд удари ПСЖ и мечтае за финал в Шампионската лига

Две минути след това добра ситуация се откри и за немския тим. Джейдън Санчо остана на добра стрелкова позиция, но от малък ъгъл не успя да преодолее Донарума.

В 17-ата минута Усман Дембеле отново обстрелва вратата на Борусия извън наказателното, този път с левия крак. Той обаче не успя да завърти добре топката и тя излезе в аут.

Борусия Дортмунд удари ПСЖ и мечтае за финал в Шампионската лига

Домакините стигнаха до гол в 35-ата минута. Шлотербек пусна страхотен извеждащ пас към Никлас Фюлкруг, който се измъкна от защитата на парижани, пое и след това прати топката покрай Донарума за 1:0.

С това лошите новини за Луис Енрике не приключиха, тъй като той трябваше да замени принудително Люка Ернандес. На негово място се появи Лукас Бералдо.

Борусия Дортмунд удари ПСЖ и мечтае за финал в Шампионската лига

Минута преди края на полувремето Борусия имаше още една добра възможност за гол. Забитцер отклони към Фюлкруг, а той върна към австриеца. След това Забитцер шутира, но право в стража на ПСЖ. След това пък имаше сблъсък между Маркиньос и Ян Маатсен, като футболистът на "жълто-черните" падна в наказателното и домакините искаха дузпа, но Антъни Тейлър остави играта да продължи.

В 48-ата минута Баркола стреля от дистанция. Изпълнението му бе точно, но по никакъв начин не затрудни вратаря на Борусия Дортмунд.

Борусия Дортмунд удари ПСЖ и мечтае за финал в Шампионската лига

Четири минути след това ПСЖ нацели две греди в една атака. Първо Мбапе си нагласи топката на левия крак и стреля по диагонала, а ударът му срещна левия страничен стълб. Топката остана в игра и в крайна сметка стигна до включилия се Хакими, който пък нацели другия страничен стълб.

В 56-ата минута Маркиньос прати страхотно подаване към вратарското наказателно, където Фабиан Руис изскочи и завърши с глава. Испанецът обаче не успя да уцели вратата.

Борусия Дортмунд удари ПСЖ и мечтае за финал в Шампионската лига

В 60-ата минута Фюлкруг пропиля добър шанс да удвои за германския тим. Джейдън Санчо проби отлично отдясно и намери свободния нападател. Той обаче не успя да вкара, след като не осъществи добър контакт с топката.

Три минути след това "жълто-черните" отново се впуснаха в атака. Бранд центрира към Фюлкруг, който не успя да стреля с глава, а като че ли той бе избутан в гръб. Домакините поискаха дузпа, но реферът остави играта да продължи, а допълнителна намеса от ВАР нямаше.

Борусия Дортмунд удари ПСЖ и мечтае за финал в Шампионската лига

В 75-ата минута Санчо се оказа с топка в крака в наказателното на гостите. Той финтира на няколко пъти, а след това стреля. След лек рикошет обаче топката стана лесна за Донарума, който улови.

Пет минути след това Усман Дембеле пропусна страхотен шанс да изравни. Хакими проби и потърси французина, който беше свободен около бялата точка. Последвалият удар от негова страна обаче мина над напречната греда.

В 86-ата минута Витиня копна добре топката към Фабиан Руис, който отново стреля неточно с глава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА