Last news in Fakti

2 Май, 2024 18:53 919 2

Ботев Пловдив вече е в клуба на най-старите футболни отбори в света

  • ботев-
  • пловдив-
  • клуб-
  • пионера-
  • най-старите-
  • признание-
  • ботев пд

Включването на Ботев в Клуба на пионерите е поредното доказателство за изумителната история на „жълто-черния“ клуб

Ботев Пловдив вече е в клуба на най-старите футболни отбори в света - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев (Пловдив) вече официално е част от Клуба на пионерите – межуднародна организация, която обединява най-старите футболни клубове от целия свят. Новината първо беше обявена за всички близо 19 000 души по трибуните на стадион „Христо Ботев“ преди началото на вчерашния полуфинал срещу ЦСКА за Купата на България.

В минутите преди срещата на новото табло на „Колежа“ беше пуснат специален видеоклип с поздравление от английския ФК Шефилд – най-старият все още действащ футболен клуб в целия свят. Специално от Англия президентът на тима Ричард Тимс изпрати своите поздравления, а зрителите успяха да чуят и думите на юношата на Ботев Димитър Папазов, капитана на тима Лъчезар Балтанов, а и полузащитникът на отбора ни Янис Карабельов.

Церемонията продължи с официалното връчване на плакета, с който Ботев е приет в Клуба на пионерите. Ценният предмет беше предоставен от изпълнителния директор на „канарчетата“ Алексей Киричек на Видин Сукарев – представител на фондация „Жълто и черно“, която е пазител на историята на най-стария български футболен клуб.

Част от церемонията по връчването на плакета бяха и три от легендите на Ботев (Пловдив) – Трифон Пачев, Марин Бакалов и Запрян Раков. Всеки от тях беше в компанията и на едно от децата от школата на „канарчетата“, за да се затвърди допълнително идеята за приемствеността между поколенията.

Включването на Ботев в Клуба на пионерите е поредното доказателство за изумителната история на „жълто-черния“ клуб. Горди сме с миналото и гледаме смело към бъдещето.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    3 4 Отговор
    И Ботев пд е като МЕНТЕТО Металик Сопот!
  • 2 Контрол

    3 1 Отговор
    Браво! Ботев - голям и стар тим... Заслужено Признание