Last news in Fakti

5 Май, 2024 19:00 831 2

Предложение: Всички места във Формула 1 да носят точки

  • формула 1-
  • спорт

За промяна в начина на раздаване на точки се заговори по време на уикенда в Китай

Идеята за нова система за точкуване е претърпяла изменение и в момента се обмисля дали да не се раздава актив за всички метса на грида.

За промяна в начина на раздаване на точки се заговори по време на уикенда в Китай. След това идеята бе обсъдена на заседание и бе решено да се събере повече информация. Този уикенд в Маями обаче се появи ново предложение.

Причината за обмислянето на подобни идеи е, че издръжливостта на болидите във Формула 1 е много голяма. Това означава, че отпаданията са минимални и малките отбори печелят точки изключително трудно.

Техническите проблеми са сравнително редки. По-често се случват инциденти. Дори и тогава обаче да се влезе в топ 10 е сложна задача.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 1 Отговор
    Логично
  • 2 Знайко

    0 0 Отговор
    Не се прави защото така няма да могат да се сравняват точките от новите кръгове с точките примерно спечелени от Михаел Шумахер.