Last news in Fakti

10 Май, 2024 15:32 959 5

Без проблем: Григор Димитров е в следващия кръг на турнира в Рим

  • григор димитров-
  • победа-
  • гришо-
  • тенис-
  • турнир-
  • рим

Димитров побиди Йошихито Нишиока с 7:5, 5:4

Без проблем: Григор Димитров е в следващия кръг на турнира в Рим - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Григор Димитров побиди японеца Йошихито Нишиока със 7:5, 5:4 в мач от втория кръг на Мастърса в Рим.

Изненадващо началният удар на Григор не тръгна добре и се стигна до 30-30. Той обаче показа супер класа в заключителната част на гейма, съперникът му пусна наглед отлична къса топка, а най-добрата ни ракета със завидна бързина стигна до мрежата и с майсторски форхенд по диагонала затвори гейма - 1:0. По идентичен начин се разви подаването и на Нишиока. Българинът изравни за 30-30 с майсторско воле с гръб към мрежата, но в крайна сметка опонентът стигна до успех след бекхенд в мрежата на българина - 1:1. При 15-15 в следващия гейм Димитров записа два поредни аса и въпреки че последва пресилен негов удар, той спечели подаването си и поведе с 2:1. Въпреки че сервисът на съперника не затрудняваше нашия тенисист, Нишиока затвори бързо гейма след три непердизвикани грешки на Гришо - 2:2.

Димитров най-сетне показа превъзходство и взе подаването си на нула. Особено ефектна бе последната точката, когато с ефектен лоб не остави шансове на съперника си - 3:2. Нишиока поведе с 40-15, помогна му и първият му ас в мача. Последваха обаче две непредизвикани грешки от негова страна за 40-40. Дойде ред и Гришо да направи такава и японецът взе предимство. След удар в мрежата обаче равенството е факт, а нов форхенд в аут донесе първи първи брейкбол за Димитров. Съперникът му оцеля след удар в мрежата на Григор, а след с фамозен уинър от бекхенд с отскок с две ръце взе предимство. Грешка на Димитров и японецът измъкна гейма - 3:3. Последва лесен сервис-гейм на българина за 4:3. Картината се повтори при подаването на Нишиока и ново равенство - 4:4.

Сервисът на Гришо заработи с пълна сила в следващия гейм и след три нови аса се стигна до 40-0 и 5:4. Отговорът на съперника му беше впечатляващ - първи гейм на нула за него и 5:5. Макар че даде една точка на Нишиока, Димитров безпроблемно го затвори, за да поведе с 6:5. Първата ни ракета започна уверено следващия гейм и стигна до пробив, с който спечели първия сет. Форхенд в аут и топка в мрежата му осигуриха два сетбола, като още първият бе реализиран - 7:5.

Изненадващо Гришо показа колебания на подаването си в откриващия гейм - не вкара нито един от първите сервиси. Стигна до 30-30, но все пак българинът успя да го затвори и да поведе с 1:0. Нишиока спечели следващия гейм доста по-лесно след само една точка на Димитров и 1:1. Първата точка бе спечелена от Нашиоки, но с мощен уинър от форхенд Гришо изравни. Едно от най-хубавите разигравания в мача до момента завърши с блестящо воле на Гришо и въпреки че стигна до топката, Нашиока я прати в мрежата - 30-15. А след това затвори гейма с още две бързи точки - 2:1. Димитров направи четири непредизвикани грешки и загуби следващия гейм - 2:2. Майсторство и разнообразие показа Гришо на своето подаване - излизане на мрежата, ас и дълбок уинър - 40-0 и 3:2. Размяна на уинъри доведе до 15-15, а после с подсечени бекхенди Григор дочака грешка на противника за 30-30. Два последователни отлични обратни удара на Нишиока обаче му позовлиха да се опази от неприятности и да не допусне повече интрига в гейма - 3:3.

Безупречен сервис-гейм на нула увеличи актива на Димитров на 4:3. Димитров започна следващия гейм с прекрасен форхенд-уинър за 0-15, а японецът отговори с воле за 15-15. При 40-15 вече Гришо беше направил 15-ата си грешка от ретур в мача, а Нишиока с ас затвори гейма и изравни - 4:4. Чудесен сервис-гейм на нула позволи на Григор да поведе за пореден път - 5:4. Нервите на японеца отново не издържаха в края и той се пропука на своя сервис. Първо прати форхенд в мрежата за 15-15, а после Григор върна жеста - 30-30. Хубаво контрапие от предната страна на ракетата на Нишиока се доближи до спечелване на гейма, но Димитров се пребори за дюс. Колеблив сервис на азиатеца беше наказан от Гришо, който стигна до мачбол и го материализира моментално - 7:5, 6:4 за 1 час и 39 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    6 0 Отговор
    Браво
  • 2 Артилерист

    5 0 Отговор
    Браво на Григор, но не разбрах как сета и мача е приключил при 5 на 4?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Истината

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерист":

    Приеми, че журналиста на факти.бг е пълен идиот и нищо не разбира от тенис

    Иначе си е победа за Гришо
  • 4 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерист":

    Щом го е побИдил, другото не е важно...
  • 5 Кмета

    1 0 Отговор
    Грешка в заглавието.