15 Април, 2014 20:00 1 728 0

Стоичков: Барса ще вдигне Купата на Краля

  • стоичков-
  • барселона-
  • криза-
  • меси-
  • купа на краля

Камата уверен в успеха на каталунците

Стоичков: Барса ще вдигне Купата на Краля - 1
Снимка: БТА/АР
Христо Стоичков коментира кризата в Барселона пред микрофоните на радио КОПЕ.

"Не съм притеснен за Барселона. Трябва да се притесняват онези, които управляват клуба. Венгер не е глупак, той продава онези играчи, които иска да продаде, като например Сеск. Има странни случаи като Тиаго Алкантара. На мен ми се стори абсурдно, че този футболист беше продаден", коментира Камата.

"На Барселона й липсва типичен голмайстор, а оставиха Жонатан Сориано да си тръгне само срещу един млн. евро. Фонтас е на 24 години, а го продадоха за 1 млн. евро, при положение, че Пуйол беше контузен. Продажбата на Ибрахимович също беше тревожен знак, както и напускането на Икарди. Той искаше да играе, но в Барселона не получи шанс."

Носителят на "Златната топка" за 1994 г. също така защити Лео Меси с думите, че никой футболист не е застрахован от спадове, но е голяма грешка хората да се съмняват в качествата на аржентинската суперзвезда. По думите на Стоичков обаче Барса се нуждае от "свеж въздух". 

Що се касае до Неймар, българинът заяви, че той "не е виновен за нищо".

"Каквото и да говорят хората, като го обиждат и го сравняват с други играчи, той е добър футболист, който лека-полека ще свикне с ритъма на отбора. Необходимо е някой да го учи. Не може просто да слезе от самолета и вече да е готов за Барса. Това не е тим, в който може да играе който и да е", отсече Стоичков.

Легендарната осмица обаче заяви, че е оптимист за финала за Купата на краля и е убеден, че Барса може да бие Реал М за трети път този сезон.

"Боли ме, защото преди три седмици Меси вкара три гола на Реал, а сега сякаш говорим за някакъв друг Меси. Това не е редно. Аз съм оптимист, мисля, че ще бием. Барселона трябва да излезе за победа. Навремето привържениците ни ни вдъхваха сили. Те също искат победата. Разчитам, че хората, които ще отидат на "Местая", ще подкрепят отбора от първата минута", сподели легендата.

Стоичков призна също, че Атлетико (Мадрид) заслужава поздравления, защото заслужено е отстранил Барса в Шампионската лига. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА