Last news in Fakti

16 Април, 2014 12:00 928 0

ФИФА удари рамо на Левски по случая с Бру

  • левски-
  • фифа-
  • бру
ФИФА удари рамо на Левски по случая с Бру - 1
Снимка: БТА

Скандалът между Левски и Кевин Бру все пак стигна до ФИФА, а "сините" се оказаха тотални победители.

Халфът е заплашил клуба с жалба в световната централа, след като от "Герена" първоначално не го пускаха да играе за националния тим на Мавриций.

Островната държава в момента има квалификации в турнира на Африканските нации срещу Мавритания, а Кевин Брю имаше повиквателна.

Първият мач беше на 12 април, а Мавриций загуби с 0:1, като "сините" не пуснаха халфа за срещата. Реваншът е на 20 април, а от "Герена" позволиха на Бру да пътува.

От ръководството на Левски обявиха вчера пред "Меридиан Мач", че са сондирали заплахите на Бру и са получили разрешение от ФИФА да не го пускат да играе за националния отбор на Мавриций.

Въпреки това от "Герена" са показали добра воля. "Сините" са изпратили официално писмо до световната централа чрез изпълнителния директор на БФС Борислав Попов. А отговорът перифразирано звучи така - пуснете го, само ако не ви трябва.

"12 април и 20 април не са официални дати на ФИФА, така че Левски има право да не пуска Кевин Бру в националния отбор на Мавриций. Все пак препоръчваме на Левски да разреши на футболиста да играе в името на развитието му", се казва в част от отговора на ФИФА, подписан от директора по правните въпроси Марко Вилингер и Омар Онгаро, началник на отдела по статута на играчите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА