16 Април, 2014 16:59 591 0

Буфон: Ако не беше Конте, щях да съм в Рома

  • ювентус-
  • буфон-
  • конте-
  • рома

Вратарят призна, че наставникът го е убедил да не сменя отбора

Буфон: Ако не беше Конте, щях да съм в Рома - 1
Снимка: БТА/АР
Капитанът на Ювентус Джанлуиджи Буфон изненадващо заяви, че е останал в тима само и единствено благодарение на треньора Антонио Конте. Италианският национал даде интервю по "Скай Спорт Италия".

На въпроса какво е дал Конте на Ювентус, Буфон отвърна така:

"Най-напред, ако не беше той, щях да отида в Рома. След двете поредни седми места отношенията ми с клуба се бяха влошили и тифозите се съмняваха в мен, след като се възстанових от контузията си. Мислех, че единственият изход е да сменя атмосферата. Треньорът обаче ме убеди да остана и поглеждайки назад, мога да кажа, че това е било правилното решение".

"Освен това Конте е страхотен мотиватор", продължи Буфон. "Когато се станал шампион два пъти поред, често пъти настъпва известно отпускане, което се дължи на самодоволство, а това не води до нищо добро. Благодарение на него обаче сме пределно концентрирани и се раздаваме всеки мач, за да спечелим трета поредна титла.  Искаме скудетото и Лига Европа, за да се завърнем в континенталния елит."

Капитанът на Юве не пропусна да похвали съотборниците си Карлос Тевес и Пол Погба.

"В някои ключови моменти волята за победа и умението да носи тима си на гръб, които притежава Тевес, ни бяха от огромна полза, особено в началото, когато бяхме малко апатични. Физическата му мощ и страхотната му мотивация ни помогнаха да стигнем до трите точки в много мачове", коментира Буфон.

"Погба е невероятен талант, естествен талант, истинска природна сила. Той изненада всички ни, направо експлодира. Само за два – два и половина месеца всички вече бяхме наясно за какъв играч става дума", каза още вратарят. Той обаче допълни, че няма да се изненада, ако Погба бъде продаден при достатъчно добра оферта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА