Last news in Fakti

17 Април, 2014 16:06 1 029 1

Ферер елиминира Григор Димитров в Монте Карло

  • монте карло-
  • тенис-
  • григор димитров-
  • давид ферер

Българинът се класира за осминафиналите след като в двучасов мач обърна Алберт Рамос с 4:6, 6:3, 6:4

Ферер елиминира Григор Димитров в Монте Карло - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-добрата ни ракета Григор Димитров достигна до осминафиналите на Мастърса в Монте Карло, но бе отстранен от шестия в световната ранглиста Давид Ферер. Испанецът победи българина с 6:4, 6:2 и се класира за следващата фаза на турнира на червени кортове.

Гришо успя да пробие сервиса на съперника си още в началото и поведе с 2:0, но веднага след това опитният испанец върна пробива и изравни за 2:2. След доброто начало на срещата за хасковлията ролите на корта коренно се промениха и Ферер се възползва от няколко непредизвикани грешки на Димитров, за да поведе с 4:2. Шестият в света спечели първия сет с 6:4 след успешно подаване.

За съжаление вторият сет започна разочароващо за Гришо, който изпитваше затруднения с вкарването на първия си сервис и допусна пробив при второто си подаване. Българският тенисист спечели няколко ефектни разигравания, но не успя да се противопостави на Ферер, който спечели втория сет с 6:4 и се класира за четвъртфиналите. 

Сега за Григор Димитров предстои пътуване до Румъния, където през следващата седмица ще играе в Букурещ и за първи път в кариерата си ще е водач в основната схема на АТР турнир. За съжаление обаче отпадането в Монте Карло ще коства на Гришо 14-ата му позиция в световната ранглиста


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУД ЛЕР

    0 0 Отговор