Last news in Fakti

19 Април, 2014 12:00 678 0

Ботев излиза вдъхновен в дербито за Пловдив

  • ботев-
  • локомотив-
  • пловдив

Тимът на Мъри няма успех на

Ботев излиза вдъхновен в дербито за Пловдив - 1
Снимка: БТА

Отборите на Локомотив (Пд) и Ботев (Пд) ще се изправят един срещу друг за четвърти път през сезона, за да решат дербито за Пловдив.

Тимът на Станимир Стоилов е амбициран да запише първата си победа на Лаута от 20 години насам! За последно "канарчетата" триумфираха на вражеска територия през пролетта на сезон 1993/1994, когато се наложиха с 3:1.

Домакините от Локомотив пък ще се опитат да спират черна серия без успех над "жълто-черните" от близо 5 години.

Общото между двата отбора е, че им предстоят мачове-реванши от полуфиналите на турнира за Купата на България. Ботев взе победа с 3:1 над Локо Сф, докато "смърфовете" паднаха с 0:2 от Лудогорец.

Треньорът на "черно-белите" Александър Станков бе категоричен, че няма да пази футболисти и ще заложи на най-добрия отбор, с който разполага в момента. Единствен под въпрос е халфът Хамед Намуши, който страда от разтежение.

Станимир Стоилов обяви група от 20 футболисти, като двама от тях ще отпаднат непосредствено преди двубоя. Възможно е наставникът на Ботев да прибегне до ротация, за да съхрания играчите си от наказания след натрупване на картони.

Битката за Пловдив започва в 16.15 часа и ще бъде предавана директно по TV7.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА