Last news in Fakti

19 Април, 2014 13:30 603 0

Федерер и Джокович на полуфинал в Монте Карло

  • джокович-
  • федерер-
  • монте карло

Засега Федерер води с 1 победа в официалните срещи помецду им

Федерер и Джокович на полуфинал в Монте Карло - 1
Снимка: БТА/XINHUA

Световният №2 Новак Джокович срещна затруднения срещу испанеца Гарсия-Лопес, но все пак стигна до трудна победа в четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло и до мач номер 34 срещу Роджър Федерер в кариерата си.

Швейцарецът засега води със 17:16 в сблъсъците помежду им, като от началото на годината двамата са с баланс 1:1.

Джокович загуби първия сет срещу Гарсия-Лопес с 4:6, а испанецът стигна до разиграване за пробив в петия гейм на втората част. Сърбинът обаче спаси топката и други две за пробив в седмия, за да изравни резултата след 6:3 и в последствие да се наложи безапелационно в третия сет с 6:1.

Интересното е,че именно на този турнир преди осем години Федерер и Джокович изиграха първия мач помежду си и сложиха началото на едно впечатляващо съперничество.

В първия кръг на надпреварата през 2006 година световният номер 1 Федерер се изправи срещу 18-годишния квалификант Джокович. Швейцарецът бе абсолютен доминатор в света на тениса по това време и бе спечелил Откритото първенство на Австралия, Индиън Уелс и Маями. Той обаче имаше доста проблеми срещу сърбина и трябваше да се потруди, за да стигне до успеха с 6:3, 2:6, 6:3 след час и 49 минути.

В следващите осем години двамата се изправиха един срещу друг още 32 пъти, като общият баланс до момента е 17-16 победи в полза на Федерер.

Днешният им мач ще започне не преди 16:00 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА